Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sorry SAIK, Säfström stannar i Ryssland i ett år till

/

Ryska ligans bäste framspelare blir kvar i Ryssland.
Erik Säfström skrev på ett nytt ettårskontrakt innan han lämnade Neftyanik och åkte hem till Sverige.
– Det känns bra att ha det klart, jag var inställd på att stanna ett år till redan när jag åkte, säger han.

Annons

Med 46 framspelningar (+10 mål) toppade Erik Säfström assistligan i den ryska grundserien. Inte undra på att Neftyanik, som blev utslaget i en femte och avgörande semifinal på bortais mot Bajkal Energy, ville ha sin ytterhalv kvar i klubben.

Sagt och gjort, innan avresan från Chabarovsk skrev Säfström på för ytterligare ett år i den ryska klubben. Han säger att det varit en omställning, men att han aldrig tvekade på att stanna, trots att Erik och sambon Julia ska bli föräldrar för första gången om bara några veckor.

– Det är en så proffsig förening och allt har fungerat bra. Förhoppningsvis kan jag få med mig familjen lite längre perioder nästa säsong, säger Erik Säfström som nu blir ensam svensk sedan målvakten Joel Othén bestämt sig för att flytta hem efter tre år.

– Lite trist men jag vet att de jobbar på att få nån mer svensk i laget, de gillar oss här borta. Och jag tror inte folk förstår vilken hög status Joel har haft, han är extremt omtyckt. Men det säger mest vilken person och spelare han är, han har räddat oss många gånger i vinter.

Hur stort är det att vinna assistligan?

– Det är en kul grej, det var väl en del hörnor men större delen var framspelningar. Som ytterhalv här borta behöver man inte vända ur lika ofta, utan man kör mer rakt in i gröten och det gör inte så mycket om man tappar bollen. Så det blir ett väldigt mycket öppnare spel.

Säfström har fortfarande ett år kvar på kontraktet med SAIK när han väl återvänder till elitserien och utlåningen förlängs därmed bara ett år. Ett av silly seasons mest ihärdiga rykten placerar annars Hammarbyspelarna Robert Rimgård och Jesper Jonsson i SAIK, vilket dock dementeras av sportchefen Daniel "Zeke" Eriksson.

– Nej, de är inte på väg till oss, de har dessutom kontrakt med Hammarby. Men vi har grejer på gång, så mycket kan jag säga, säger "Zeke".

Mer läsning