Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelartyperna som LBK söker

Ljusdal har 15 spelare klara för kommande säsong.
Men jakten på nyförvärv går vidare.
– Han har tackat nej, men vi har inte gett upp, säger klubbchefen Ola Bengtsson om Pär Törnberg, som man fortfarande vill värva.

Annons

Ljusdal drabbades av en rätt naturlig spelarflykt efter uttåget ur elitserien. Klubbchefen Ola Bengtsson medger också att det varit en ganska dyster vår i klubben – men att läget börjar ljusna.

– Från att ha varit nästan avgrundsdjupt så har det vänt åt andra hållet nu. Jag har nyligen haft ett snack med en kärna i truppen, och det är som att hela apparaten håller på att vända. Nu kan vi prata om målsättningar och möjligheter, säger Ola Bengtsson.

I dagsläget har Ljusdal 15 kontrakterade spelare, tre nyupptagna juniorer inkluderade. Ett lagbygge för allsvenskan som kommit en bit på väg, men inte är färdigt än. Målvakten Jonas Svensson är exempelvis klar, men till honom har man ingen backup i dagsläget.

– Vi väntar lite på Jimmy (Svensson), och hur han ser på saker och ting. När vi vet det så kan vi gå vidare, säger Ola Bengtsson.

Det är två spelartyper han ser före andra när det kommer till förstärkningar av utespelare.

– Ett par-tre spelare till behöver vi få in. Gärna en offensiv och kreativ mittfältare och en hårdskjutande forward, det är främst där, säger han.

Pratar du med några sådana då?

– Ja, vi jobbar vidare på flera intressanta spår.

Pär Törnberg, som fick lämna Bollnäs, har tidigare deklarerat att han tackar nej till Ljusdal i dagsläget. Men Ola Bengtsson tar inte nej för ett svar.

– Han har sagt nej, men vi har inte gett upp Törnberg, säger Ola Bengtsson, som hyllar en av de som blev kvar i laget trots degraderingen till allsvenskan i arbetet att resa sig som förening:

– "Bejja" (försvarsspelaren Johan Berglund) har varit otroligt drivande. Han är jätteviktig, inte bara som spelare utan också för sin inställning, drivkraft och vilja i det här, säger Ola Bengtsson.

Mer läsning