Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportchefen inför ödesbeskedet: "Känns som att hela Kungälv går på nålar"

Elitserien eller inte för IFK Kungälv? På tisdagseftermiddagen kommer beskedet som bandy-Sverige väntar på. – Det hade varit önskvärt att slippa ner i allsvenskan och vända, säger tillförordnade sportchefen Karl Fredrik Jonsson.

Annons

I dag, tisdag, ska beslutet fattas om IFK Kungälvs bandyframtid. 8 april nekades klubben elitlicens och förra veckan landade en överklagan hos Svenska bandyförbundet.

LÄS ÄVEN: Det här har hänt i Kungälv sedan mardrömsbeskedet

Timmarna innan beskedet erkänner Karl Fredrik Jonsson att det känns nervöst, men att det också är helt rätt att IFK Kungälv granskats.

– Det känns som att hela Kungälv går på lite nålar i dag, men det här var nödvändigt på sätt och vis. På de här korta veckorna har vi satt upp en organisation som Kungälv inte sett skymten av de senaste åren. Det här är bara i sin linda så på ett sätt känns det bra, men vi får se hur långt det räcker, säger han.

– Vi har haft strategimöten och vi vill bara sätta spaden i backen och börja jobba på riktigt. Men det är svårt att göra det med två hypoteser – allsvenskan och elitserien.

Mikael Lindberg och Kungälv får besked om framtiden i dag.

Karl Fredrik Jonsson vill inte kommentera vad han tror om utsikterna för klubbens överklagan.

– Men indikationerna från de som jobbat med den är att de har gjort ett gediget jobb och känner sig nöjda. Det är bara det jag kan lyssna till.

Ni fick nej för snart tre veckor sedan. Vad betyder det för IFK Kungälv om det blir nej igen?

– Jag kan bara svara personligt, men det vore oerhört tråkigt och ledsamt – inte bara för Kungälv Bandy utan för hela Sverige eftersom det stänger Göteborgsfönstret. Samtidigt finns starka krafter som kommer jobba vidare med det här oavsett, men det hade varit önskvärt att slippa ner i allsvenskan och vända, säger Karl Fredrik Jonsson.

Han avslutar:

– Självklart ska vi vara ett elitlag för att bandyn ska överleva på västkusten och vid Göteborg. Ungdomar måste ha sina förebilder och då måste man spela på den högsta nivån. Det är min fullständiga övertygelse.

Mer läsning