Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan Larsson skrev på för två år

/
  • Stefan Larsson med tolv säsonger i Broberg, förlänger med två år.

Den 43-årige Brobergsikonen Stefan Larsson har haft en skadefylld säsong men tvekade inte när han erbjöds ett tvåårskontrakt.
– Jag hade redan bestämt mig för att köra vidare om Broberg ville satsa på mig, säger han.

Annons

Den gångna säsongen har varit jobbig för veteranen och den till synes evigt unge Stefan Larsson. Bland annat har en efterhängsen knäskada plågat honom ända sedan i höstas.

– Jag har väl spelat med smärta egentligen hela säsongen och det har blivit värre och värre. Det har delvis varit en anledning till att jag inte har kommit upp i den nivå jag velat, säger Larsson, som inom några veckor ska genomgå en knäoperation.

Samtidigt har han nyligen opererat in en platta i sin arm efter skadan han ådrog sig mot Villa, där han bröt ett ben i armen.

– Det gör fortfarande ont och jag är lite stel, men ska få hjälp med rehab, säger Larsson som hoppas att snart kunna träna för fullt igen:

– Jag hoppas också att knäoperationen går bra så jag kan vara med på från start på försäsongen.

43 år, tolv säsonger i Broberg och en del skadeskavanker skulle för de flesta troligen innebära att skridskorna hamnade på den omtalade hyllan.

I Stefan Larssons fall är det annorlunda.

– Jag hänger med och vill fortfarande spela, då finns det ingen anledning att lägga av bara för att man är lite äldre, säger Larsson, som får gott om lovord från sin tränare Svenne Olsson:

– I Stefan Larssons fall är ålder bara en siffra. Hellre en hungrig 43-åring än en trött 25-åring brukar jag säga. Det viktigaste var att få prata med honom mellan fyra ögon – och i dem så lyser fortfarande hungern.

Och att veteranen fortfarande brinner för Broberg är tydligt, något som belönas med ett tvåårskontrakt.

– Han (Stefan Larsson) är också i en position... han har haft bättre betalt tidigare kan jag säga. Men han vill fortfarande mycket, och en frisk och sugen Stefan Larsson är en riktigt bra elitseriespelare, så det fanns ingen anledning för Broberg att inte förlänga med honom, säger Svenne Olsson.

Läs mer: Broberg förlänger med fyra "kulturbärare".

Mer läsning