Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnorna testas innan Edsbymatchen – ny SAIK-junior kan få chansen

/

Två matcher kvar – två matcher för SAIK att skaffa sig ett bättre läge inför slutspelet.
Då är både Daniel Mossberg och Patrik Nilsson osäkra kort inför bortamatchen mot Edsbyn.
Båda testas på is på söndag morgon innan avresan.

Annons

Daniel Mossberg fick ett slag över knät och utgick mot Gripen med en rejäl blödning. Patrik Nilsson kom inte ens till spel på grund av problem med en ljumske.

Och frågan är om någon av dom spelar mot Edsbyn på söndagen. De fick behandling och cyklade lätt under lördagen och på söndag morgon ska båda två testa hur det känns på is.

MISSA INTE: Se TV-matchen mellan Edsbyn och SAIK här

– Patrik Nilsson är den som är närmast spel, det är en ny skada och inget han dragits med förut, säger SAIK-tränaren Anders Jakobsson som gärna ser sina stjärnspelare på isen i den viktiga avslutningen.

SAIK har Edsbyn (b) och Vänersborg (h) kvar att möta och fortfarande chans att ta sig upp från en fjärde till den viktiga andraplatsen om resultaten från Villas (Västerås, b, och Sirius, h) och Bollnäs (Vetlanda, h, och Tillberga, b) matcher går lagets väg.

– Det är jätteviktiga matcher. Vi har fortfarande chansen att hamna högre upp i tabellen och vi går för två segrar nu så får vi se hur långt det räcker, säger Jakobsson.

LÄS MER: Mossberg och Nilsson skadade när SAIK fick slita för poängen

Om inte Mossberg och Nilsson kan spela innebär det betydligt mer spel för junioren Hannes Edlund – en av fem (!) SAIK-spelare som var med och vann VM-guld för 19-åringar i Trollhättan förra helgen. De fyra övriga var Oscar Stadin, Albin Airisniemi, Jesper Jansson och målvakten Alexander Larsson. Dessutom var SAIK-produkten Joel Engström med.

I det finska laget spelade Rasmus Kettunen, en mittfältare/forward från Borgå som går bandygymnasiet i Sandviken, och som får chansen till elitseriedebut om Mossberg och Nilsson saknas.

Kettunen har gjort flest mål i SAIK:s U20-lag i vinter, 16 stycken på 13 matcher.

Abbe Bodin gjorde en bra insats i målet mot Gripen och får nytt förtroende mot Edsbyn.

■■ Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning