Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoor lämnar för jobb i Borlänge

/

Erik Stoor blir den tredje spelaren som lämnar Bollnäs Bandy.
Anledningen – han ska sälja bilar i Borlänge.
– Det stämmer bra. Jag har inte kunnat kombinera jobb och bandy den här säsongen, och det funkar inte att inte gå in 110 procent om man ska spela i elitserien, säger han.

Annons

Erik Stoor kom till Bollnäs från Borlänge inför säsongen 2013/2014. Men det blev bara två säsonger i klubben för den tuffe försvararen.

Nu flyttar han hem till Dalarna igen.

– Jag har inte kunnat ge varken jobb eller bandy full satsning i vinter. Ska jag kombinera det så kan jag inte spela i elitserien, det har jag insett. Då dök det upp en lösning hemma med ett kanonjobb där som jag inte kunde tacka nej till, säger Erik Stoor.

Och det är inte helt självklart att han kommer spela vidare, även om det finns allsvenska klubbar att välja på i Dalarna

– Det får jag se, har ingen tanke på var jag ska spela och om jag ska det. Det måste fungera med jobbet. säger Erik Stoor.

Vad ger du för slutbetyg på din tid i Bollnäs?

– Det är skönt att ha gjort det och gett elitserien chansen, även om det blev som det blev första året med alla skador. Nu känner jag att jag måste väga in det vid sidan av bandyn. Men jag har trivts jättebra med bandyn och stan, det har varit hur kul som helst

Bollnäs Bandys klubbchef Robban Lindgren säger så här om hans beslut:

– Ingen skugga faller på honom, han har gjort det bra på alla sätt och vis för oss, men nu måste han välja mellan att satsa på bandyn eller jobbet och det får man acceptera, säger han.

Betyder det här något för era planer på förstärkningar?

– Det försvinner en ordinarie spelare, så i dagsläget är vi tre spelare minus. Men på försvarssidan så har vi lösningar i befintlig trupp.

Men mycket tyder givetvis på att Stoors ersättare blir Rysslandsproffset Anders Spinnars som på fredag spelar sin sista match för Neftyanik.

– Vi jobbar på honom, men han är i Ryssland nu. De ska spela placeringsmatch. När han kommer hem till Bollnäs ska vi sätta oss ner och prata och ta en fika, säger Robban Lindgren.

Mer läsning