Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor frustration i Tellus – men snart är den långa väntan på Zinken över

Tellus har väntat länge och ännu saknar man ett omklädningsrum på Zinkensdamm.
Men nu ser en inflyttning ut att vara nära.
– I bästa fall kommer vi ha ett bygglov inom ett par dagar, säger Kersti Ruthström på Stockholm stads idrottsförvaltning.

Annons

Tellus nya omklädningsrum är redo att börja användas. Men ännu saknas ett bygglov.

Bandypuls har tidigare berättat om Tellus usla förutsättningar på Zinkensdamm i Stockholm.

Med bara några dagar kvar till premiären har elitseriens nykomling ännu inte något omklädningsrum. Det planerade tillträdesdatumet till det nya utrymmet har flyttats fram flera gånger under hösten.

– Det är mycket märkligt, nu var det sagt 13 oktober som absolut sista datum. Nu har det snart gått två veckor över tiden igen, säger Tellus sportchef Patrik Järmens.

Hur påverkar det laget?

– Det är frustrerande, såklart. Killarna i laget får fortsätta att konka runt grejerna och släpa med sig allt hem, i stället för att kunna hänga upp det. Det är så mycket energiläckage på såna här grejer, vi vill inte fokusera på det men det biter på hela gruppen.

LÄS MER: I fjol mästare med VSK – nu designer och kapten i Tellus

Omklädningsrummet har redan slutbesiktigats, och nu väntar ett otåligt Tellus bara på klartecken att flytta in i det runt 150 kvadratmeter stora utrymmet.

Kersti Ruthström är utvecklingschef på Stockholm stads idrottsförvaltning och förklarar dröjsmålet.

– Vi har inte fått något bygglov ännu, säger Ruthström.

När väntas det bli klart?

– Det kommer vilken dag som helst. I dag (tisdag) fick vi att vi ska lämna in en del kompletterande uppgifter. Så i bästa fall kommer vi ha ett bygglov inom ett par dagar, bedömer jag det som.

Och då är det bara för Tellus att flytta in?

– Ja, precis.

Är det bygglovet som har gjort att tillträdesdatumet redan har flyttats fram flera gånger?

– Man kan väl säga att om vi hade haft det klart tidigare hade man ändå inte kunnat börja använda det eftersom bygglovet inte kommer förrän nu. Så det hade inte påverkat även om vi hade varit klara i september, men fastighetskontoret fick ju inte fram paviljonger till dess heller.

Tellus spelar sin historiska elitseriepremiär på fredag kväll, borta mot Villa Lidköping. Därefter väntar ytterligare två bortamatcher, innan det blir hemmapremiär mot Edsbyn 10:e november.

Mer läsning