Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora besvikelsen i VSK – efter jättetrycket mot Bollnäs: "Hade 100 lägen"

Massivt spelövertag och enligt uppgift fem avslut i ribba och stolpe.
Då var besvikelsen stor i VSK – efter förlusten mot Bollnäs.
– Man är lite less bara på att det är det tråkiga som vinner i stället för det roliga, säger Grönvitts tvåmålsskytt Simon Jansson efter 2–4-förlusten.

Annons

Simon Jansson, VSK

VSK gav hemmapubliken i ABB Arena Syd mycket mot Bollnäs.

Offensiv satsning, hög press, målchanser och fart.

Men det räckte inte.

– Jättemärkligt att vi inte vinner. Jättemärkligt verkligen. Vi får inte in bollen. Jag hörde att vi bland annat hade 15 hörnor där vi har ett par i ribban och stolpen, säger Simon Jansson som var den enda i VSK som överlistade ramvirket och Bollnäskeepern Patrik Aihonen med sina två mål.

LÄS OCKSÅ: Bråk i slutsekunderna – här är spelarnas förklaring: "Inte okej att röra Bergwall"

Jansson själv hade två skott i ribban. Anders Bruun skickade två till i virket – och Jacob Bucht hann med ett distansskott i stolpen.

– Vi spelar helt okej och har lägen. De är bra och tajta defensivt och då får vi gå runt på kanterna. Sen har vi lägen tar vi tar oss in i mitten också men vi får ingenting med oss. Jag vill inte stå här och gnälla men vi stångar oss blodiga i 95 minuter och jag vet inte ens om de sitter på utvisningsbänken en enda gång, säger Jansson.

Bollnäs å andra sidan var synnerligen effektivt.

– De gör fyra mål på … har de ens fyra lägen? Vi gör två mål på hundra lägen, så är känslan i alla fall. Sen har de säkert fler lägen som de gör bra, men det är känslan. Vi spelar bra. Vi har mycket folk med i anfallen, men det vill sig inte. När vi gör 2–3 känns det för sent. Ändå hinner de göra 4–2.

Elitseriemötet hade det mesta.

Inklusive omdiskuterade domslut.

När Patrik Nilsson kom sopren för att göra 1–1 i första halvlek rasade publiken mot att det inte blåstes för offside.

– Det känns som offside. Det ska bli kul att se highlightsen efteråt, jag hoppas att domarna tittar på det de också och vill förbättra sig. Det är tråkigt, men det är alltid något mål varje säsong som inte borde godkännas.

LÄS OCKSÅ: Bollnäs sänkte VSK – tack vare ramvirkets hjälp

VSK har röstats fram till laget som spelar den roligaste bandyn. De möter ofta en annan filosofi.

Hur är det att möta den här typen av parkerade bussar som vill stänga ytor för att sedan kontra?

– Det är en utmaning för oss. Vi gör det bra och vågar anfalla med mycket folk och har bra fart. Man får spela runt dem, det är det det hänger på. Vi gör det bra och har 15 hörnor, då borde det bli ett par mål. Vill man se på fartfylld och bra bandy ska man åka hit, vi har ingen handbroms i direkt, säger Jansson.

Grönvitt har inlett säsongen svagare än väntat sett till poängutdelningen.

Men efter det egna spelet mot Bollnäs är truppens tro fortfarande stark.

– Visserligen har vi tre torsk men vi vet att vi är starka och kan vinna över varje lag. Det spelar ingen roll egentligen om vi möter ett lag som backar hem som i dag eller ett lag som kliver på och vill spela, vi vet hur vi ska göra. Så vi är inte oroliga, men man är lite less bara på att det är det tråkiga som vinner i stället för det roliga.

– Jag dömer absolut inte ut något lag, alla lag får spela som de vill. Vi får acceptera att Bollnäs spelar som de gör, de har en matchplan som går ut på att vara tajta och det är deras melodi för att vinna matcher. Men i dag gör vi det så pass bra att vi ska kunna vinna den här matchen i dag, det är det som är det tråkiga i det här läget, avslutar Jansson.

Assisterande tränaren Johan Ganebro summerar de taktiska olikheterna enkelt:

– De har sin filosofi och vi har vår filosofi. Ibland vinner vårt sätt att spela och ibland vinner deras.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

VSK–Bollnäs 2–4 (1–1)

Första halvlek: 1-0 (24) Simon Jansson, 1-1 (38) Patrik Nilsson (PerHellmyrs),

Andra halvlek: 1-2 (51) Christian Mickelsson (Marcus Ståhl), 1-3 (91) ChristianMickelsson (Per Hellmyrs), 2-3 (93) Simon Jansson, 2-4 (96) ChristianMickelsson

Hörnor: 15-7

Utvisningar: VSK 2x10, Bollnäs 1x10.

Domare: Keijo Hyvärinen

Publik: 1 283

Mer läsning