Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storskytten efter succédebuten: "Förhoppningsvis gör jag jättemånga"

Han är värvad till Bollnäs som en stjärna – för att göra mål.
Redan efter en minut i sin första match dribblade Patrik Nilsson till sig ett friläge mot VSK. – En bra "prempa", det får jag säga, säger den 34-årige anfallaren.

Annons

Tidigare år har det pratas om det – Patrik Nilsson till Bollnäs.

Till den här säsongen blev det verklighet, då den store anfallaren blev klar för klubben . På söndagen gjorde han debut, i träningsmatchen mot regerande mästarlaget Västerås SK.

LÄS MER: Nilsson: "Det är inte för att vara otrevlig"

Mångas blickar var naturligtvis riktade mot nummer 19 – som är den spelare som gjort mest mål under en och samma elitseriesäsong, när han sköt smått osannolika 94 för Sandviken säsongen 2007/2008.

Det tog lite drygt en minut innan Patrik Nilsson hade skapat sig sitt första läge.

– Jag drog några stycken och la den i stolpen, det var lite synd, säger Patrik Nilsson, som inte heller satte sitt första Bollnäsmål när han kom fri mot Andreas Bergwall efter 24 minuters spel.

– Bollen rinner ifrån mig där, säger han.

Men förr eller senare skulle det komma. Och när det väl lossnade så passade han på att göra två snabba – och på så vis vända 0–1-underläge till ledning i paus med 2–1.

– Det första skjuter jag mellan backarna rakt framifrån, den andra får jag vid mittlinjen, suger ner ett lyft, drar två ut i vinkeln och sätter dit den i bortre, säger Patrik Nilsson.

Hur viktigt är det att göra mål direkt i nya laget?

– Jag ville ju göra det, men om det inte blir det... Det är ett nytt lag och ett nytt spel man ska in i. Det är inte så att man har några riktlinjer att gå på direkt. Man kommer från rinken där det är tajt och grötigt. Men det är en riktigt bra "prempa", det får jag säga.

Patrik Nilssons fina skott i all ära – men han överglänstes i det avseendet av sin anfallskollega Christian Mickelsson, vars 3–1-mål för Bollnäs i början av den andra halvleken var en riktig raket ur svår vänstervinkel.

Ted Bergström reducerade för VSK – men Bollnäs höll sedan ut och vann sin första träningsmatch säsongen 2016/2017.

– Jag tycker att jag hamnade rätt ganska ofta ändå får jag säga. Jag hade bud på några fler än de två jag gjorde. Jag fick fantastiskt mycket bollar bakifrån mittfältet, det finns bra passningsklubbor där, säger Patrik Nilsson.

Vilka är de stora skillnaderna i Bollnäs och Sandvikens spel?

– Det är lite rakare i SAIK. Här är det mer bollhållning... Jag spelade ju med både "Bella" (Daniel Berlin) och "Myran" (Per Hellmyrs) i landslaget, så jag har ju lite känning på hur dom gör. Det är en bra första seger, det kunde inte bli mycket bättre, säger Patrik Nilsson.

LÄS MER: LISTA - här är de tio största värvningarna i år

Matchen avslutade han på utvisningsbänken – efter att ha smällt på VSK:s Anders Bruun i offensivt straffområde.

– Ja, vad fan, jag ska kliva innanför och han sätter en armbåge på mig när det bara är sekunder kvar av matchen. Jag blir förbannad på honom, det är bara en träningsmatch, så jag ger tillbaka. Jag köper utvisningen fullt ut, men han (domaren) måste kunna se att det är en armbåge. Så jävla onödigt, säger Patrik Nilsson.

Förra säsongen gjorde Patrik Nilsson för honom extremt blygsamma 18 mål i grundserien för Sandviken. I slutspelet varvade han upp och satte 14 på tio matcher – efter ett uppmärksammat skridskostrul.

Hur många gör du i Bollnäs i vinter?

– Förhoppningsvis jättemånga. Men det ska vara en bra vinter också, blir det mycket regn och snö blir det svårt med långbollar och sådant. Det är andra omständigheter som spelar in, det är enklare om man spelar i en hall...

– Det primära målet är att vi går till final och vinner. Jag hoppas att vi gör en bra säsong och många mål.

Men känns det som att du har förutsättningar...?

– Ja, det finns mycket bra passningsspelare och det är ett jättebra lag. Det finns inget att gnälla på där.

Patrik Nilsson gjorde två mål i debuten för Bollnäs.

LÄS MER: Här är oddsen på bandyns skytteligavinnare

MATCHFAKTA

Västerås SK–Bollnäs 2–3 (1–2)

Målen: 1–0 (13) Mikael Olsson, 1–1 (43) Patrik Nilsson, 1–2 (44) Patrik Nilsson, 1–3 (49) Christian Mickelsson, 2–3 (62) Ted Bergström.

Hörnor: 7–5.

Utvisningar: VSK 1x10, Bollnäs 1x10.

Mer läsning