Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundins hörnor måste sitta mot Sandviken: "Kan bli helt avgörande"

/

Sandviken vann rond ett – nu ska Hammarby studsa tillbaka på Zinkensdamm.
Nyckeln? Publiktrycket – och att hörnorna sitter.
– Det är ett moment som kan bli helt avgörande, säger Robin Sundin.

Annons

Se TV-matchen mellan Hammarby och Sandviken HÄR

Det räcker att ta en titt på det första kvartsfinalmötet i Göransson Arena för att förstå varför. SAIK, som inte varit mer framgångsrikt i hörnskyttet än Hammarby under grundserien, var plötsligt hypereffektivt och satte fyra av nio hörnor.

Hammarby gjorde ett på tio försök genom Kalle Mårtensson.

– Sätter de nästan 50 procent spelar det ingen roll vilket lag vi möter, då förlorar vi. Jag tycker matchen var mycket jämnare än vad sifforna visar, säger Robin Sundin.

LÄS MER: Johan Willes: "Vi har något som ligger och pyr"

Han har en nyckelroll när Hammarby får hörna. Framför allt är Robin Sundin Hammarbys klart mest framgångsrika hörnskytt den här säsongen, med tio mål i grundserien. Det var bara Villas David Karlsson som gjorde fler – 14 stycken. Sundin skjuter från vänster och lägger själv hörnorna från höger. Men ska Hammarby lyckas i hörnskyttet måste fler kliva fram, annars blir det för lätt för SAIK-försvaret att läsa vad som ska hända.

För första gången på mycket länge har Hammarby varit skadefritt på slutet, till skillnad mot Sandviken där Erik Pettersson definitivt saknas på grund av en blindtarmsoperation och Christoffer Edlund är ett frågetecken efter sin hjärnskakning.

LÄS MER: Edlund högaktuell för spel

– Båda lagen går ganska tungt på sina nyckelspelare, men förhoppningsvis blir det en lång kvartsfinalserie och ju fler man kan spela på desto bättre i längden. Det är synd för Eriks del men för oss blir det en spelare färre att behöva hålla reda på, säger Robin Sundin, som hoppas att publiktrycket på Zinkensdamm kan bli tungan på vågen.

– Det låter som att det kommer bli rätt mycket folk och då höjer vi oss alltid, vi får extra energi när publiken är med oss.

Mer läsning