Tisdag 23 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supertalangen efter Vetlandas mäktiga vändning mot Villa: "Vi har bevisat det gång på gång"

/

Vetlanda fick tre straffar i mötet med Villa Lidköping och satte samtliga.
Det räckte för att vända 0–3 borta mot Villa – och ta viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats.
– Om vi ska vara ärliga så hade vi häng hela matchen, säger jättetalangen Martin Landström.

Annons

18-åringen, som spås en lysande framtid inom svensk bandy, var med om en märklig match i Lidköping. Hemmalaget hade 3–0 efter en halvtimmes spel och såg ut att gå mot en ny seger i jakten på serieseger.

Men vändningen kom efter paus – och började med en petstraff.

– Det var "Löken" (Johan Löfstedt) som petade till Jocke (Andersson) på första målet, berättar Martin Landström, som själv fyllde på med att göra 2–3 i 58:e minuten.

– Det blev en trasslig situation på mitten och bollen gick ut till Tobias Nyberg. Jag tog position centralt men han valde ett distansskott i stället för att passa och jag tog returen och vevade in den på helvolley. Ett skönt slumpmål.

Upphämtningen fullbordades sedan när Jocke Andersson satte sin andra straff för 3–3 i den 64:e minuten.

– Om vi ska vara ärliga så kände vi att vi hade häng på dem hela matchen, vi hade tre ramträffar i första och de gör mål hörnreturer, vi var i allra högsta grad med. 0–3 kändes konstigt i halvtid. Vi kände hela tiden en tro på att vi skulle komma igen, och matchbilden passade oss bra när vi fick ställa om, säger Martin Landström.

Villa fick nytt grepp i 79:e minuten när David Karlsson gjorde sitt tredje mål för kvällen. Då fick Vetlanda sin tredje straff och efter det så öppnade matchen upp sig – vilket gynnade gästerna.

– När vi får 4–4 så spelar de mycket på chans och det passar oss mycket bra, de slog några halvgenomtänkta passningar och vi är bra när vi ställer om med Jocke, "Löken" och Patrik Johansson, säger Martin Landström, som fick se hur trion låg bakom två mål i slutet av matchen vilket gav 6–4 och Vetlandas tionde seger den här säsongen.

– Vi åkte till Villa för två poäng och man ska slå alla lag om man vill komma högt upp. Vi har bevisat gång på gång att vi har något bra på gång. Vi har snittat 19,7 poäng de senaste säsongerna och nu har vi redan 20 poäng.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning