Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supportrarna startar insamling för att rädda Kungälvs elitlicens

Förra veckan blev det klart att IFK Kungälv nekas elitlicens. Nu har supporterklubben Skarpa Gubbar startat en insamling för att rädda drömmen om fortsatt elitseriespel på Skarpe Nord.

Annons

I fredags blev det klart att IFK Kungälv nekas elitlicens till nästa säsong.

Redan dagen efter träffades Skarpa Gubbars styrelse för att diskutera hur de skulle hjälpa klubben ur den ekonomiska krisen. Det resulterade i insamlingen "Rädda IFK Kungälv kvar i elitserien".

– Vi snackade ihop oss lite i styrelsen och det var bara tummen upp med en gång, så nu gör vi ett försök att rädda elitlicensen. Det tog någon dag eller två innan det administrativa var klart, säger Magnus Åhman, ordförande i Skarpa Gubbar.

LÄS ÄVEN: Kungälvs fans gjorde succé på Hällåsen

Klockan 10.30 på onsdagen öppnade insamlingen. Fyra timmar senare hade fans och bandyvänner bidragit med närmare 6 000 kronor. Någon målsättning för insamlingens omfattning finns inte.

– Vi får se hur långt det räcker, men allting går raka vägen in i IFK. Hjälper det till licensen så är det så, gör det inte det så gör det kanske gott för nystarten som sker nu, säger Magnus Åhman, som inte heller vet hur länge "räddningsaktionen" kommer att pågå.

– Vi kör nu först och främst för att rädda elitlicensen, vi har åtta-tio dagar på oss innan vi vet vart det bär. Därefter får vi ta beslut om vi ska lägga ner eller köra vidare.

LÄS ÄVEN: Talangen lämnar Kungälv - jagas av flera klubbar

Hur känner ni inför hela situationen med nekad elitlicens?

– Det är naturligtvis oerhört tråkigt och olyckligt. Vi har vetat hela säsongen att det varit tufft läge, men man hade hoppats att styrelsen i IFK skulle ha koll på grejerna ändå.

Vad säger du om klubbens styrelsearbete?

– Vi i Skarpa Gubbar försöker att inte lägga oss i hur huvudföreningen sköter sitt. Men det blev uppenbarligen inte så bra.

Blir det elitseriebandy på Skarpe Nord nästa säsong, tror du?

– Vi hoppas naturligtvis det. Förhoppningsvis kan IFK lösa licensen och att det blir en nystart med sund ekonomi på sikt.

Om det blir allsvenskan, krigar ni vidare med Skarpa Gubbar då?

– Ja, det gör vi alltid. Vi sviker inte, säger Magnus Åhman.

Tony Hjertstrand, IFK Kungälvs ordförande som avgick i helgen, har sagt att klubben kommer att överklaga ekonominämndens beslut om nekad elitlicens.

LÄS ÄVEN: Nya greppet som ska ge Edsbyn en miljon kronor

Mer läsning