Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svaga resultat – men Emil Viklund känner ingen press: "Vi har haft ett snack om det"

Förväntningarna är höga på hårdsatsande IFK Vänersborg.
Men så här långt har laget inte imponerat.
– Jag känner ingen press, det tar lite tid att spela ihop laget, säger nya lagkaptenen Emil Viklund.

Annons

Emil Viklund hoppas på ett rejält för Vänersborg i World cup.

När Vänersborgsikonen Martin Röing lade skridskorna på hyllan så lämnade han också över kaptensbindeln till Emil Viklund.

En roll som 25-årige Viklund axlar med glädje.

– Det är roligt såklart. Jag försöker vara mig själv och inte göra något annorlunda. Jag är inte den som står och skriker, utan jag försöker mer göra bra saker på isen och visa genom det, säger han om bindeln på armen.

LÄS MER: Ryggproblem hämmar Vänersborgs jättelöfte

Nyligen skrev han dessutom på ett nytt kontrakt, som sträcker sig fram till 2019. En signal om att han både trivs i klubben och tror på den satsning som föreningen gör, med en rysk stjärntrio som nytillkommen krydda i lagblandningen.

Men vad har vi egentligen fått se av det "nya" Vänersborg under försäsongen?

Inte särskilt mycket, om sanningen ska fram. I Svenska cupen blev det respass i gruppspelet, efter tre raka förluster och en uddlös offensiv.

– Vi kom inte alls upp i nivå under Svenska cupen. Vi har haft ett snack om det och vi spelade en extra match i går mot Kungälv. Så vi har börjat träna lite på det som vi har pratat om, säger Emil Viklund.

Vad är det då, vad var det som inte fungerade?

– Vi fick inte alls igång vårt offensiva spel. Vi gör tre mål, eller vad gjorde vi? Sen vill vi självklart känna oss tätare i defensiven än vad vi gjorde då.

Är du orolig över att ni inte har kommit längre?

– Nej. Sergej (Lomanov Jr) var inte med så det var dels det... Och sen, nej, det är många nya spelare på varje lagdel, från backar till mittfält och forwards. Jag känner ingen press ännu, det tar lite tid att få ihop gänget.

LÄS MER: Lomanov om knäskadan och cupförlusterna

På torsdag inleds det sista stora försäsongstestet. I World cup har Vänersborg lottats i samma grupp som fjolårets SM-finalist Villa Lidköping, ryska Neftyanik och norska Stabaek.

– Vi satsar på att gå vidare såklart. Sen möter vi bra lag, åtminstone Villa och Neftyanik är riktigt bra. Stabaek har jag mindre bra koll på.

Emil Viklund hoppas såklart på ett rejält lyft för Vänersborg, men någon stress eller press för att få spelet att klaffa perfekt vill han inte kännas vid.

– Vi vill ju vara så bra vi bara kan redan i World cup, såklart. Men det tar längre tid att spela ihop ett lag än vad många tror, säger han och fortsätter.

– Jag vet att vi har en grym högstanivå. Det gäller bara att vi kan hålla den stora delar, för det har varit problemet, att vi svajar och har för djupa dippar och perioder. Men jag är inte orolig att vi inte har högstanivån i oss, för det vet jag att vi har.

LÄS MER: Elva av 14 klubbar får elitlicensen beviljad

Mer läsning