Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenne Olsson efter hallbeskedet: "Det är ett helt annat Broberg i dag"

/

Svenne Olsson har fantiserat om en bandyhall på Hällåsen i många år.
På torsdagen tog drömmen ett steg närmare mot att bli verklighet.
– En absolut nödvändighet för att fortsätta på den här nivån, säger Brobergs sportchef efter hallbeslutet i kommunstyrelsen.

Annons

På torsdagen röstade kommunstyrelsen i Söderhamn ja till att investera i en ny bandyhall på Hällåsen. Politikerna vill avsätta drygt 50 miljoner kronor till hallen, och nu skickas ärendet vidare till kommunfullmäktige för ett slutgiltigt beslut.

Läs mer: KS säger ja till bandyhall på Hällåsen

Kommunstyrelsens beslut välkomnas av samtliga inom Broberg. Inte minst av Svenne Olsson, sportchefen som under många år har påtalat vikten av att få till en hall i staden.

– Jag reagerar naturligtvis positivt på det här. Jag tycker att man tänker sunt, om man tittar på Söderhamn som en helhetsbild och man ger Hällåsenområdet en bra möjlighet att utvecklas, säger Olsson.

Det som många gånger har känts som en avlägsen dröm för bandyfolket i Söderhamn, är nu alltså bara ett beslut bort.

– Tidigare agerade jag som anställd inom näringslivet, och som tränare. Senaste tiden har vi jobbat ännu hårdare med föreningen och jag känner att vi får en annan bäring i kommunen nu när vi har lag i alla åldrar och tjejbandy. Vi jobbar mer socialt, det är ett helt annat Broberg i dag än vad det var för fem år sedan, säger Svenne Olsson.

Vad skulle en bandyhall betyda för Broberg?

– För Broberg är det naturligtvis en förutsättning för att fortsätta på elitnivå. Men den stora delen är ändå att det kommer ge ett uppsving på ungdomssidan. Barn och föräldrar ser naturligtvis hur klimatet är, det här ger oss en möjlighet att fortsätta vår ungdomssatsning kombinerat med en elitsatsning.

I förslaget som läggs fram framgår det att en blivande bandyhall inte ska byggas över den befintliga planen. I stället kommer det att byggas helt nytt.

– Det där kom från tjänstemännen och kommunen, och det är den absolut bästa lösningen för hela Hällåsenområdet. Nu går det att nyttja den gamla bandyplanen för flera andra evenemang. jag tänker på snöskoterkross, skidåkning och kanske i förlängningen även en konstgräsplan för fotbollen.

Kommer det att vara nervöst 30 december, då ärendet ska upp i kommunfullmäktige?

– Ja, det är klart att det kommer att pirra lite extra. Men när jag hör argument från politiker och andra människor, som inte resonerat för en hall tidigare, så tycker jag att man resonerar på ett sundare sätt. Man ser möjligheten att ta kommunen framåt. Men det är klart att det kommer att vara pirrigt, det är en central fråga för Broberg.

Mer läsning