Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenne Olsson om Brobergs tabelläge: "Skador har påverkat mycket"

/

Broberg genomgår en tung period.
Men Svenne Olsson sitter ändå rätt lugn – och pekar på alla skador som en förklaring till det utsatta tabelläget.
– Det har påverkat väldigt mycket, säger han.

Annons

Det 22 november besegrades Gripen med 3–2 och Broberg parkerade – som vanligt under de senaste åren – på en stabil slutspelsplats.

Men sedan dess har det mesta gått snett. Fyra raka förluster betyder ett fall ner till elfte plats i tabellen.

Svenne Olsson, som ar klubbens starke man och ansikte utåt, ger nu för första gången sin syn på inledningen av säsongen.

– Nu har jag inte haft möjligheten att se alla matcher i om med att jag (som förbundskapten, reds anm.) varit och tittat på andra lag. Broberg har varit med i många matcher, men det lilla extra har av olika anledningar saknats. Det är väl klart att vi hade önskat någon poäng till. Det är inget att hymla om.

– Sen är det olyckligt att det blir en så pass dålig prestation inför hemmapubliken som mot Vänersborg och även a halvleken mot Sandviken.

LÄS MER: Bandypuls Fredrik Mix: "Halvtid i elitserien – vart är hälsingelagen på väg?"

Broberg har inte missat ett SM-slutspel i bandy sedan säsongen 2003/04. Även om mer än halva serien återstår är Söderhamnslaget i behov att vända den negativa trenden. På frågan om en kvalplats efter tolv omgångar är ett godkänt facit hittills svarar Svenne Olsson:

– Nej, det tycker jag inte om man summerar hela serien. Det kan förstås fortsätta med att vara två-tre skador hela vägen och då är det så pass jämnt att man lika gärna kan landa på den platsen. Men ett helt ordinarie Broberg spelar inte kval. Målet är fortfarande slutspel och den lågan lever definitivt.

En anledning till den formmässiga dippen kan ha att göra med alla skador.

Det menar i alla fall Svenne Olsson.

– Det var tufft med en väldigt tung skadeperiod när det spelades väldigt intensivt med matcher. Det har påverkat väldigt mycket. Jag vet att både (Robert) Dammbro och (Robin) Redin är två bärande spelare för tryggheten och ryggraden i laget.

LÄS MER: Spelsugen Dammbro snart tillbaka: "Det börjar klia i benen"

Hur orolig är du över att missa slutspel?

– Orolig är jag inte. Broberg har tillräckligt bra lag för slutspel. Men sen ska allt stämma. Rent ekonomiskt och hela den biten är det klart att vi grejar det ändå.

Närmast väntar nästjumbon Tillberga i ett dubbelmöte onsdag (borta) och fredag (hemma). Fyra poäng i de båda matcherna och läget ser plötsligt betydligt ljusare ut inför framtiden.

– Det är en viktig period nu. Men inom föreningen andas det fortfarande stor optimism. Det är full stöttning, hundratio procent, till ledare och spelare. Där känner jag mig väldigt trygg, säger Svenne Olsson.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning