Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensson het på marknaden igen

/

Förra säsongen var en lång succé för Anders Svensson.
Trots det var målvaktsveteranen klubblös fram till mitten av juli.
Nu ser det annorlunda ut.

Annons

– Det är lite skillnad på förutsättningarna nu än vad det var ifjol. Jag har aldrig fått så många förfrågningar tidigare än vad jag fått i år, säger Anders Svensson.

Svensson, som fyller 40 år i juni, har precis kommit hem från en säsong i ryska ligan han helst vill glömma. Hans Volga slirade från start och hittade stilen först i slutskedet.

– Vi fick ihop det på slutet och de sista tio matcherna har vi spelat jämnt och fått stryk med uddamålet och vunnit tre av de fyra sista matcherna, säger han.

Av de klubbar som hört sig för om hans tjänster kommande vinter finns just Volga med i bilden. Men då krävs det skärpning.

– Volga är ett av alternativen, de vill att jag ska vara kvar, men då måste rätt mycket hända. Man orkar inte mentalt att förlora 80-90 procent av matcherna, säger Anders Svensson.

Kan du nämna några fler klubbar du pratar med?

– Det är både svenska och ryska klubbar som hört sig för. I nuläget är det på förfrågningsbas, det blir väl till veckan som jag ska börja gräva i vad som är intressant. Det är väl kanske så det borde ha varit även förra säsongen, det är kul att inte vara bortglömd.

Vad kan du tänka dig?

– Jag är öppen för det mesta, även en flytt om det blir en bra helhetslösning. Jag planerar för att spela vidare i alla fall.

Hur det än blir så ser han fram emot en vår och sommar där han slipper gå och fundera över sin framtid. Om det inte löst sig med Volga ifjol så hade karriären kunnat vara över.

– Det var inte kul, helt värdelöst faktiskt att ha det så.

Den enda som drar ner humöret nu är VM i Chabarovsk dit Anders Svensson inte får följa med – förbundskapten Jonas Claesson satsar i stället på Västeråsmålvakten Andreas Bergwall och Neftyaniks Joel Othén.

– Det var surt att det inte blev något VM, rent personligt är jag inte något sämre än de senaste fem åren, snarare vassare, och med tanke på fjolårets VM känns det märkligt att inte få åka iväg och spela nu, säger Anders Svensson.

Mer läsning