Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensson letar ett annat lag

/
  • Jimmy Svensson har lämnat Ljusdals BK.
  • Matchen mot Kungälv 2014 – enligt Jimmy Svensson själv var det hans genombrott.

Jimmy Svensson – den ständiga tvåan.
Nu har han tröttnat på att inte få spela matcher.
– Det finns några alternativ som jag funderar på. Men får jag inte ihop det så lägger jag ner i så fall, säger den 25-årige målvakten.

Annons

Bortsett från en utlåning till Broberg 2009/2010, där han var backup till Dennis Wasberg i elitserien, och några försäsongsmatcher i Selånger så har målvakten Jimmy Svensson varit Ljusdals BK trogen under hela karriären.

Han har i stort sett hela tiden, trots uppenbar hög kvalité när han väl fått chansen, fått finna sig i att värma bänken hos sin moderklubb.

Nu är det slut med det.

– Jag är inte LBK-spelare längre, och har sagt att jag letar en annan förening, säger Jimmy Svensson.

Hur går det då?

– Jag har lite olika alternativ från allsvenskan som jag funderar på. Men får jag inte det att gå ihop så lägger jag ner i så fall.

Jimmy Svensson kan själv se när han fick, eller borde ha fått, sitt genombrott. På en Göteborgsturné i januari 2014 fick han vakta målet mot Kungälv på Skarpe Nord, och Ljusdal skrällvann med 4–2.

– Den matchen för två säsonger sedan kändes mycket som ett genombrott. Men ändå fick jag inte chansen efter det, säger han, och fortsätter:

– Och under fjolårssäsongen blev det ju inte heller. Det har hela tiden varit nära känns det som, och det som har gjort att man kämpat vidare är tanken på "nästa gång kommer chansen", säger han.

Ljusdals klubbchef Ola Bengtsson har tidigare berättat om att klubben kommer satsa vidare på Jonas Svensson som etta även i allsvenskan.

– Man har bestämt att han ska stå. Därför tackar jag för mig nu, säger Jimmy Svensson.

Du är för bra för att vara tvåa i allsvenskan?

– Det får andra avgöra. Men jag måste spela matcher nu, jag är ju liksom ingen junior längre.

Samtidigt som Jimmy Svenssons avsked från Ljusdals BK meddelar klubben att man har skrivit ett nytt kontrakt med Axel Nilzon. Den 20-årige målvakten, som höll siffrorna nere i många matcher i Ljusdals juniorelitserielag den senaste säsongen, är klar för två år.

Mer läsning