Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensson till Vodnik

/

Anders Svensson är klar för spel med Vodnik.
I augusti går flyget till Arkhangelsk – och det är en intressant säsong som väntar.
– Det blir en rolig grej, och nu såg jag att de även värvat Alexander Tjukavin från Moskva. Så det blir ett bra lag, säger målvaktsveteranen.

Annons

Anders Svensson skickade över sitt underskrivna kontrakt på tisdagen och strax efter så gjorde Vodnik det officiellt. Nu väntar en säsong med spel utomhus, i alla fall alla hemmamatcher, och Anders Svensson ser fram mot en ny utmaning i öst.

– Det kommer bli en rolig grej, det blir nåt annat igen med att spela utomhus. Vodnik har ett bra lag så det kan bli en bra säsong också. De hade Jevgenij Dergajev sedan tidigare och i dag blev det även klart med Alexander Tjukavin och ett par killar från Neftyanik. Så det är ett intressant lag, säger han.

Kontraktet är på ett år och valet föll till sist naturligt på Vodnik efter ett samtal med hans tidigare klubb Volga.

– Volga har ändrat policy att de inte vill ha några utlänningar, så de drog tillbaka budet. Så det var inget att fundera på, och även om de varit kvar så är det ju lite så att man vill ha så mycket pengar som möjligt när man väl är där, säger Anders Svensson.

Vad säger du om att bo i Arkhangelsk?

– Det är ungefär samma flygtid som till exempelvis Kazan, för det är ju långt att åka upp till Arkhangelsk. Det är ju nästan på nordpolen, kanske kan bli lite skoter och friluftsliv, också är det ju en del fiske. Så det blir nog trevligt.

Skönt att det är klart?

– Ja, så man slipper fundera mer på det här. I fjol var det ju mitt i semestern man fick klart.

Mer läsning