Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenssons sköna nolla

/

Ljusdalsmålvakten Jonas Svenssons form har svajat.
Men som avslutning på elitserien fixade han en skön nolla – och säsongens första poäng på bortaplan.
– Helt bra var vi ju inte, men vi slet, kämpade och krigade. Det ger energi till kvalet, säger den storspelande Ljusdalsmålvakten.

Annons

Jonas Svensson har inte gjort någon hemlighet över att hans form har svajat i slutet av elitserien – efter att hans Ljusdal blev kvalklart.

– Jag har varit energilös, och det är bara för dåligt att det ska vara så när man håller på, säger Jonas Svensson mitt bland alla hurrarop i Ljusdals omklädningsrum efter säsongens första poäng på bortaplan – 3–0 mot Tillberga.

– Men det har börjat känts bra på träningarna igen nu, säger han.

Tillberga skapade massor på ett defensivt Ljusdal – bland annat 16 hörnor mot Ljusdals fem.

– Helt bra var vi ju inte, men vi slet, kämpade och krigade, säger Jonas Svensson, som mitt bland alla räddningar ändå vill lyfta en annan situation för egen del under matchen.

– Det var inte en målchans utan ett inspel som jag tog och kastade till Kalle (Mårtensson), som det sedan blev mål på, säger Jonas Svensson, om det som föranledde straffen där Ljusdal satte det matchavgörande 2–0-målet.

– Det är alltid skönt att vinna. Men här ville vi verkligen försöka göra det, riktigt skönt, säger han.

Segern mot Tillberga är Ljusdals första poäng på bortaplan – och första gången under säsongen som laget håller nollan i en bandymatch.

– Det här ger oss energi, säger Jonas Svensson.

Mer läsning