Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sviten i fara – då lyfte SAIK mot semifinalen: "Jag har varit nervös i två dagar"

/

SAIK:s långa semifinalsvit var i fara – och kastade en lång skugga över spelarna inför den femte kvartsfinalen.
Men hemmapubliken behövde aldrig vara oroliga, SAIK körde över Hammarby och vann med 8–3.
– Sviten fanns i bakhuvudet, men det var en positiv nervositet, säger tvåmålsskytten (!) Ted Haraldsson.

Annons

LÄS ÄVEN: Johan Willes lägger av - och talar ut om tränarkarusellen i Hammarby

Att just högerhalven Ted Haraldsson skulle storma fram och göra både 2–0 i den första halvleken och 3–0 alldeles i början på andra var en högoddsare. Haraldsson har inte gjort något mål tidigare i slutspelet, och bara tre på 30 spelade grundseriematcher.

Men det var symptomatiskt för ett SAIK som höjde sig till sin högsta nivå när det gällde som mest inför 2873 åskådare i Göransson Arena.

Både Ted Haraldsson, på högerkanten, och Niklas Gälman på den andra sidan var mer offensiva och aktiva än vad någon av dem setts under större delen av den här säsongen.

Om de hade fått specifika order till det? Nja.

– Det var väl inte bara halvorna, men vi pratade om att alla skulle ta tag i det och vara drivande offensivt och spela på många spelare, säger Ted Haraldsson som var nära att även göra ett tredje mål på en retur.

– Hattrick, det hade väl varit för bra nästan. Jag vet inte ens om jag gjort två mål i nån match med SAIK förut. Men det var ett bra tillfälle att slå till.

Hur mycket hade ni i bakhuvudet att SAIK spelat minst semifinal 21 år i följd, och att den långa sviten riskerades att brytas?

– Jag tänkte i alla fall på det, det var ju inte en svit man ville vara med och bryta. Jag var extra nervös, men det var en positiv nervositet och det var skönt att vi tog tag i spelet direkt från början.

Lagkaptenen Christoffer Edlund är en betydligt mer van målskytt och att just han gör fyra mål i en superviktig match är inte lika förvånande.

Även han var lite tyngd inför matchen.

– Jag ska vara ärlig och säga att jag har varit rätt nervös i två dagar, men det släpper när man kommer hit och börjar värma upp. Det är otroligt starkt av varje individ att vi klarar av det, men vi är starka när det väl gäller och verkar gilla att spela de här matcherna.

– Och när publiken stöttar oss på det här sättet spelar vi ännu bättre, för oss är det jätteviktigt och vi tycker det är kul när det är mycket folk i arenan, säger Christoffer Edlund.

Nu kan både han och övriga SAIK-spelare blicka fram emot en semifinalserie som inleds i Västerås på torsdag.

– Det ska bli jätteroligt, och vi ska se till att ge dom en riktig fajt och växla upp ytterligare. VSK vann serien och tre raka i kvarten medan vi fått fajtas mot Hammarby, men vi känner oss starka och har en form på väg uppåt. Det kan tala för oss, säger Christoffer Edlund.

STISSE ÅBERG: Supersvit och superspel – och en Super-Ted på det

SE ÄVEN: "Storspel när det verkligen behövdes, SAIK

Mer läsning