Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tåget gick – men med ett rossligt lok

/

Några fick se tåget gå. Andra löste biljett och gjorde sig beredda att hoppa på.

Annons

Även om slutspelslagen nu är klara så lever elitserien i högsta grad. Nu handlar det om att positionera sig och för vissa att slippa kval.

Den största sucken kommer nog från de småländska skogarna. Villa Lidköping bärgade den kanske största segern sen Nils Dackes glansdagar. De gick segrande ur den livsviktiga streckmatchen mot Vetlanda. Kul för Villa men att loket i svensk bandy ska slåss om den sista slutspelsplatsen borde skänka en smula eftertanke över inflytandet i vår sport. Pengar är inte allt.

Ett annat lag som drog lättnadens suck var nog Kungälv. Segern över Sirius innebär att upplänningarna får kasta in handduken i striden om att slippa kvala. Nu blir det istället ett vidöppet race mellan Vetlanda, Kungälv och Kalix. Jag kan snabbt räkna till sex kassörer som hoppas att Kalix inte hamnar där.

VSK kölhalade Ljusdal och skaffade sig en viktig bonuspoäng i form av målskillnad gentemot Edsbyn i jakten på andraplatsen. De möts dock på söndag och platserna 2-5 känns fortfarande lika öppna som Ljusdals försvar ikväll efter att Hammarby vaknat till liv från de döda igen. Efter segrar mot Bollnäs och SAIK får man väl ändå prata om en Brodéneffekt.

Även kampen om jumboplatsen har väckts till liv. Vem trodde det? TB Västerås och Ljusdal slåss nu om att bli nästjumbo. Båda lagen vill nog hamna i samma seedningsgrupp som Sirius istället för Vetlanda, Kalix eller Kungälv. Såväl sportsligt som ekonomiskt.

För övrigt noterar jag att Jonas Nilsson är på väg att slå målrekord i Västerås SK. Med tanke på att den föreningen huserat spelare som Micke Carlsson och Hasse Johansson blir det ju lite humoristiskt att han inte varit med i diskussionerna kring landslaget. Att 47 av 48 kassar är spelmål och att han dessutom leder totala poängligan är galet bra.

Håller han i det här är det förvånande om han inte får söka visum till Ryssland i vår.

Mer läsning