Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangen lämnar Kungälv – jagas av flera klubbar: "Vill ha det klart så fort som möjligt"

Axel Ekholm lämnar Kungälv. Till Bandypuls avslöjar talangen att han just nu väljer mellan två klubbar och att en tredje klubb, från Hälsingland, också visat intresse.

Annons

Axel Ekholm mot Bollnäs på Sävstaås under säsongen som gick.

IFK Kungälvs säsong tog slut redan i mitten av februari efter att ha slutat på tiondeplats i elitserien. Vintern har varit stormig med ekonomiska problem och försenade spelarlöner, och under våren har flera spelare valt att lämna. I fredags kom också beskedet att klubben nekas elitlicens till nästa säsong.

LÄS MER: Schön och Hillukkala lämnar Kungälv

Nu tyder allt på att IFK Kungälv också tappar egna produkten Axel Ekholm som varit ett av lagets utropstecken under säsongen.

– Helt klart ska jag inte säga att det är, men det är i princip klart. Det ska mycket till om jag ska stanna hemma, det ska hända något väldigt drastiskt i så fall, säger Axel Ekholm.

– Men det är inte så att beslutet om Kungälv förändrat situationen. Jag hade tänkt från början att jag kanske skulle flytta på mig.

LÄS MER: Johansson lämnar Kungälv för moderklubben

Säsongen som gick gjorde 20-åringen, som spelat till höger i Kungälvs anfall, 13 mål och fyra assist på 26 elitseriematcher. Nu vill Axel Ekholm ta nästa steg i karriären. Två viktiga aspekter inför nya klubbvalet är ett bättre lag och en bandyhall.

– Framför allt att komma till ett bättre lag är väldigt viktigt. En hall vill jag också ha, som ger bättre träningsmöjligheter än de senaste åren. En stor del i att jag vill flytta är att det inte finns hall här och jag känner att det är dags att få nya utmaningar. Jag behöver något nytt, säger han.

Axel Ekholm väljer just nu mellan två elitserieklubbar. Vilka avslöjar han inte. Däremot är han öppen med sitt nej till Gripen Trollhättan.

– Jag har sagt till dem att det lutar åt andra grejer, men att vi ska hålla kontakt och att det inte ser så ljust ut just nu.

LÄS MER: Hjertstrand avgår som ordförande i Kungälv

Axel Ekholm avslöjar också att en tredje klubb, från Hälsingland, har visat konkret intresse.

– Vi har haft kontakt, men just nu har jag inte pratat med dem. Vi får se hur det blir där.

Du säger att du vill till ett bättre lag med hall. I Hälsingland bör det vara Edsbyn, då?

– Jag har inte sagt att jag måste till en hall, men jag vill ha en hall.

Spelar söder eller norr någon roll för ditt nästa klubbval?

– Det är klart att det är skönt att vara nära hemma, men annars handlar det mer om vilket lag man kommer till och vilka man känner där. Det har inte med avstånd att göra utan mer med trygghet och de man känner i så fall.

När vill du ha nya klubbadressen klar?

– Jag vill ha det klart så fort som möjligt så att jag slipper tänka. Det är en trygghet i sig att veta var man ska spela. Man vill känna tillhörighet någonstans.

LÄS MER: Holopainen lämnar tränaruppdraget i Kungälv

Mer läsning