Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangen Wikblad om sin succésäsong – och chansen att bli årets junior

/

Oscar Wikblad tog på allvar steget in i elitserien den här säsongen.
Nu kan Edsbyns supertalang bli "Årets junior" på bandygalan.
– Men det blir svårt. Det är två fantastiska spelare som är nominerade med mig, säger 19-åringen.

Annons

Oscar Wikblad levde upp till de förväntningar som finns på honom och visade den här säsongen att Edsbyn har en värdig arvtagare att axla manteln efter spelare som Jonas Edling och Mattias Hammarström när de väljer att lägga av.

14 mål och tre assist noterades han för på 26 grundseriematcher – och i kvartsfinalserien mot Bollnäs blev det två mål. Dessutom så var han med som mästerskapets skyttekung i det P19-lag som tog VM-guld efter bragdvändningen i finalen mot Ryssland.

LÄS MER: Nomineringarna till årets junior

– Det har gått väldigt bra för mig. Jag är nöjd med det jag gjort. De stora sakerna som hänt i mitt spel är det svårt att sätta fingret på, men man har fått träna hårt med A-laget i två år och fått känna på vad som krävs. Man har vant sig vid att vara med i elitserien och då har helheten har blivit bättre, säger Oscar Wikblad om sin fina vinter.

Och höjdpunkterna att välja mellan är många.

– P19-VM med vändningen i finalen var en helt otrolig match, ett gläjde rus som var otroligt. Sen så har hela elitserien varit rolig eftersom jag fått vara med på allvar och bidra. Det är i år jag tog steget från junioravbytare till att bli en elitspelare.

LÄS MER: Säsongens skönaste mål för Wikblad?

Nu kan Oscar Wikblad prisas som årets junior på lördagens bandygala där han ställs mot Vetlandas Martin Landström och Örebros Robin Öhrlund.

Så här säger Oscar Wikblad om sina chanser:

– Det blir nog svårt att vinna det, det är två fantastiska spelare som är nominerade med mig som gjort otroliga prestationer. Vi spelade tillsammans i P19 så jag vet hur bra de är. De kanske säger samma sak om mig som jag gör om dem får man hoppas...

Men innan bandygalan väntar en sista höjdpunkt på is.

Edsbyns A-lag fick lämna SM-slutspelet efter 2–3 i matcher mot Bollnäs. Men P20-laget har levererat och på fredag väntar SM-final på Tele 2 Arena mot just Martin Landström och Vetlanda. vägen dit gick via semifinalseger mot Villa Lidköping.

LÄS MER: Hetast av alla i VM

– Villa är ju en ärkerival även i P20 så det var kul att slå ut dem. Vi kände att det var dags att slå ut dem. Nu blir det Vetlanda i final. De kom tvåa i serien och vi kom fyra, men en final är en final och det kommer bli tätt, säger Oscar Wikblad.

Hur stort vore det att vinna ett guld?

– Jag skulle sätta ett SM-guld högre än VM, det här är laget man kämpar med året om och spelare man går i skolan med och umgås med. Och jag har inget juniorguld.

Vad kommer ni bjuda på för bandy?

– Det är lite mer juniorbandy, men vi har fått ett bra spel, särskilt på slutet. Det är en blandning av taktiskt och körning.

Din roll då? Är du bara anfallare som i A-laget

– Jag är anfallare i P20 också, men har mer boll än i A-laget.

Hur kommer er vecka fram till finalen att se ut?

– Vi kör på nu och lättar på torsdag då vi åker ner och tränar i Tele 2 Arena för att känna på atmosfären. Man går runt och myser litegrann och njuter av att det är en finalvecka.

Mer läsning