Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tänker på var jag kan utvecklas mest"

/
  • Simon Jansson visade klass som anfallare den här säsongen och svarade för 25 mål i Edsbyn.

Den 1 april är Simon Jansson ett jagat villebråd bland Sveriges toppklubbar.
Men glöm att Edsbyns anfallare tänker stirra sig blind på bankontot.

Annons

– Jag är inte ute efter att få så mycket betalt som möjligt, utan tittar mer på var jag kan utvecklas mest som spelare och människa. Och där ligger Edsbyn bra till, säger 24-åringen.

Säkert är det många av Edsbyns supportar som biter på naglarna nu när silly season på allvar drar i gång.

Simon Jansson, som svarade för 25 mål och 11 assist den här säsongen, sitter på ett utgående kontrakt – och kopplas samman med exempelvis mästarklubben Västerås SK.

– Jag för en dialog med Edsbyn, men det är nån mer klubb som visat konkret intresse, och klubbar som visat intresse. Det är ett kul kvitto på att man presterat bra under några säsonger, säger Simon Jansson.

Har du börjat fundera på allvar över din framtid?

– Fram till 31 mars är jag Edsbyspelare, men man ska aldrig stänga några dörrar. Det jag tänker på är var jag kan tänkas utvecklas mest som spelare och där ligger ju Byn bra till.

Att Edsbyn knutit till sig Ola och Hans Elis Johansson. Kan det påverka i slutändan?

– Att Ola och Hasse kommer in gör ju att det blir mer att väga in. Jag hade ju Ola mitt första år i Edsbyn så jag vet hur han är. Så det finns så klart med...

Men innan allt är klart väntar ett VM i Chabarovsk. Simon Jansson är uttagen i den första 25-mannatruppen, som senare ska bantas till 18 spelare. Under veckan samlades man i Edsbyn för att få upp tempot i kropparna.

– Vi tränade tisdag, onsdag och torsdag förra veckan då vi körde fem pass med Jonas Claesson. Det var Christoffer Fagerström (Vänersborg) och Olov Englund (Kalix) som kom längre bortifrån, sedan var det vi från Edsbyn och Bollnässpelarna, säger Simon Jansson, som känner sig nöjd med sin insats.

– Jag visade god form och kvalitet under träningarna. Kul också att få träffas under andra omständigheter

Men frågan är om det räcker för att sno åt sig en forwardsplats till VM. Konkurrensen är mördande.

– Mina chanser är väl inte så jättebra med tanke på att vi inte spelat på jättelänge, det skulle vara mitt första VM och de jag konkurrerar har ju varit bra i slutspelet och gått till final. Det hade ju varit ett annat läge om vi i Edsbyn varit det lag som pressat Sandviken till fem raka semifinaler eller gått till final.

Mer läsning