Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tätt och tufft när Bollnäs och Broberg gjorde upp om en finalplats

Bollnäs och Broberg bjöd på en semifinal i Champions Cup som andades derby – och bjöd på ett högdramatiskt slut.
– Vilken pärs, det blev mycket syra och slit, säger Christian Mickelsson, som sköt Bollnäs till final med en sekund kvar av förlängningsspelet.

Annons

Bollnäs kom till Champions Cup med två starka insatser mot Västerås och Sandviken. Broberg kom till spel med två rätt bleka insatser – och med defensiven som högsta prioritet.

Det gav en match som gick till förlängning efter 1–1 under ordinarie tid, målskyttar för respektive lag var Christian Mickelsson och veteranen Stefan Larsson som gav Broberg ledningen på hörna i första halvlek.

Stefan Larsson jublar efter sitt 1-0-mål i mitten av den första halvleken.

Sedan var Bollnäs bara en sekund från fjolårets mardröm – straffar.

Då klev Mickelsson fram som räddare.

– Jag hittade extra kraft där. När man känner att det är ett bra läge att gå så får man mer energi. Men det hade varit roligt med straffar också och se hur vi är på det nu, säger målskytten.

Det avgörande 2–1-målet kom efter att Broberg haft ett frislag. Bollnäs kunde kontra och Mickelsson fick gott om is att gå på från mittlinjen och kunde – till slut – överlista storspelande Brobergsmålvakten Dennis Wasberg en gång till.

Christian Mickelssons två mål tog Bollnäs till final i Champions Cup. Där väntar Edsbyn.

För annars var det som en mur för Bollnäs. Robert Dammbro styrde Broberg från liberoplats och när försvaret inte höll undan så svarade Wasberg för en toppmatch.

– Vi gör i det närmaste en perfekt match defensivt, vi får dem över oss i 109 minuter och gör det bra. Vi värnar mitten och släpper inte så mycket hörnor. Och för min egen del så var det en del lägen att rädda. Skönt så här tidigt på säsongen, man växer lite av det, säger Dennis Wasberg.

Under ordinarie tid så blev det en match med mycket derbykaraktär – med heta känslor och en del rejäla proppar åt båda håll.

– Det kändes som en vanlig seriematch, deras (Oskar) Olsson är väl på och puffar nån redan efter tio minuter och sedan är det igång. Det känns som om det är många försäsongsmatcher som varit heta, säger Dennis Wasberg, som trots det bittra slutet kunde se den större bilden.

– Det här var ett bra kvitto för oss, det pratas ju guld i Bollnäs den här säsongen och vi kan stå upp mot dem.

För Bollnäs väntar nu final mot Edsbyn på lördag. Men Christian Mickelsson tror inte att torsdagens holmgång kommer märkas särskilt mycket.

– Förhoppningsvis kommer det inte sitta alltför mycket i benen, vi är bra tränade. Det hade kanske varit värre om vi spelat redan på fredagen. Det är skönt att möta bra lag, så här slut har vi inte varit i de tidigare matcherna, det blev en annan typ av match nu.

Broberg får möta Ljusdal i en match om tredjepris i cupen, även den spelas på lördag.

Per Hellmyrs körde hårt i andra halvlek, man Bollnäs lyckades bara få in en kvitering.

Matchfakta

Bollnäs–Broberg 2–1 (0–1, 1–0) efter förlängning

Mål: 0–1 (24) Stefan Larsson, hörna, 1–1 (73) Christian Mickelsson.

Avgörande i förlängning: 2–1 (20) Christian Mickelsson.

Hörnor: 9–6.

Utvisningar: Bollnäs 2x10, Broberg 4x10.

Mer läsning