Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ted Bergströms mardröm – historien upprepade sig i landslagscomebacken: "Som en flashback"

För tre år sedan skadade sig Ted Bergström ordentligt – och tappade landslagsplatsen. I helgen fick han återigen chansen i Blågult - och då upprepade mardrömmen sig.
- Det är den gamla skadan som har gått upp. Prognosen lyder sex till tolv veckor, säger han.

Annons

Ni kan nog historien vid det här laget. 2012 vann Ted Bergström VM-guld med landslaget och återfanns även i den blågula truppen under 2013 – innan olyckan var framme.

Hammarbys Carl-Johan Rutqvist satte in en ful bentackling – och Bergström missade fyra månader på grund av ett trasigt ledband i vänsterknät.

I helgen, drygt tre år efter mardrömsskadan, var VSK-magikern tillbaka i landslaget – och fick chansen i både 5-2- och 6-1-segrarna mot Finland.Men i den senare matchen var olyckan otroligt nog framme igen.

– Jag har fått en smäll över ledbandet igen. Det är den gamla skadan som har gått upp, säger Ted Bergström.

Historien upprepar sig alltså för Bergström – som under flera säsonger kämpat och krigat för att ta sig in i landslagstruppen igen.

– Det är tomt just nu. Jag var med i landslaget fram till den skadan och har kämpat och kämpat i tre års tid. Och så händer det direkt igen liksom. Jag vet inte vad man ska säga, det tar på kropp och knopp, suckar Bergström.

Som efter landslagscomebacken i fredags berättade om den lycka han kände över att vara tillbaka.Men som fick ett abrupt slut dagen därpå.

– Jag har inte sett situationen själv, men enligt dem på sidan var det någon som satsade och siktade in sig på knät. Det var en tajt situation där jag dribblade in bland några finska spelare och en av dem satsade ganska hårt. Jag satte ner benet i samband med en pausfint och hann inte undan. Det kändes som att han hade bestämt sig för att trycka till mig på ett fult sätt och det lyckades han med.

– Det var rätt över knät igen och jag kände direkt när smällen tog. Det kom som en flashback till förra gången. Har man en gång haft en ledbandsskada känner man igen det ganska väl när det sker igen, säger Bergström.

Hur illa är det?

– I dag känns det riktigt dåligt så klart. Prognosen lyder väl sex till tolv veckor. Jag ska inte dra till med någon gissning, men det var så läkaren sa. Det är svårt att säga om ledbandet är av eller väldigt uttjänt. Förra gången var det nästan av. Jag kommer att vara lindad några dagar och om det inte känns bättre blir det kryckor därefter för att inte förvärra skadan. Annars ska jag kunna påbörja rehabilitering ganska snart och tror säkert att klubben har någon plan, säger han.

Och fortsätter:

– Luften går lite ur en. Jag har haft ett par riktigt bra år och har verkligen kämpat för att komma tillbaka. Nej, jag vet inte ens om det har hunnit sjunka in än. Man känner sig utsatt på något vis. Kanske jagad, men av vad? Oturen om det finns någon sådan. Jag hade satsat oerhört på vår- och sommarträningen inför just den här säsongen och lagt ner timme efter timme och så händer det här.

Trots mardrömsskadan har Bergström ändå målbilden klar.Han ska tillbaka – och det med besked.

– Bara det får lägga sig så vet jag att det brukar lösa sig, även om det känns riktigt tungt. Det är väl någon landslagssamling i december igen och jag har ju haft som mål att spela VM på hemmaplan i Sandviken (29 januari-5 februari 2017). Jag kommer att göra mitt yttersta för att det ska bli så också och självklart försöka hjälpa VSK i första hand. Jag tänker komma tillbaka bra form, även om det kanske tar någon vecka längre än vad man tror.

Även klubbkollegan Simon Jansson skadade sig under 6-1-segern mot Finland - och tvingades spendera natten på akuten i Eksjö med nackkrage efter en smäll mot nacken.

I ett sms till Bandypuls skriver "SJ6" följande:

- Efter omständigheterna mår jag okej. Lite mörbultad efter smällen, men ingen fraktur på kotor eller övrigt på nacke eller rygg. Men jag är jättestel och öm från huvudet, nacken och ner i ryggen.

Mer läsning