Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tellus och Ljusdal får frågan om spel i elitserien: "Har inte skett förut"

/
  • Tellus står först i kön till den vakanta elitserieplatsen.

Tellus i första hand och Ljusdal i andra hand.
Det är klubbarna som får frågan om elitseriespel, efter att Kungälv nekats elitlicens.
– Båda klubbarna ska få mer info efter helgen, säger Lars Wennerholm på bandyförbundet.

Annons

Bandypuls kunde tidigare under fredagen avslöja att Kungälv nekas elitlicens , och att laget därmed tvingas ur elitserien.

Nu står det klart att frågan om att ersätta laget i den högsta serien går till Tellus och Ljusdal. Där står Tellus först i kö, i egenskap av det bäst placerade kvallaget. I den kön står även Boltic egentligen före Ljusdal, men Karlstadlaget uppfyller inte kraven för elitlicens.

– Varken Boltic eller Nässjö uppfyller kraven för elitlicens, och det har klubbarna blivit informerade om, säger Lars Wennerholm i bandyförbundets tävlingskommitté.

Både Tellus och Ljusdal uppfyller däremot de ekonomiska kriterierna för spel i elitserien. Klubbarna fick förfrågan om den vakanta elitserieplatsen under fredagsförmiddagen.

– Båda klubbarna ska få mer info efter helgen, hur vi lägger upp det. Det handlar om vilka tidsramar vi kan ställa upp, när vi vill ha ett beslut från föreningarna. Förmodligen vill vi ha svar ungefär samtidigt som Kungälv kan lämna in sin överklagan, säger Lars Wennerholm.

Beslutet om att tvångsdegradera ett lag på ekonomiska grunder är historiskt.

– Vad jag kommer ihåg har det inte skett förut. Vi hade ju Gais-fallet, men dom hoppade av innan det blev aktuellt. Då fick Gripen den platsen, men nekades elitlicens i efterhand. Nästa grej jag kommer ihåg í elitserien, eller allsvenskan som det hette då, var när Vindhemspojkarna hoppade av sent under sommaren, när man inte fick ihop spelare. Men det är väldigt länge sedan.

Vet du om Kungälv har för avsikt att överklaga ekonominämndens beslut?

– Ingen aning. Jag har inte kontakten med Kungälv, det är en fråga för ekonominämnden. Men man har alltid rätt att överklaga en instans.

Mer läsning