Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tellusmittfältaren om premiärsmällen: "Kan vara positivt, vi lärde oss en jävla läxa"

Fredrik Larsson har flyttat från halven till mittfältet när Tellus ska göra elitseriedebut. Om 1–15 i första träningsmatchen mot VSK säger han så här:
– Vi hade sagt det innan matchen att det kunde barka iväg.

Annons

Fredrik Larsson, ny på Tellus mittfält.

Som Bandypuls tidigare har berättat befinner sig elitserienykomlingen IK Tellus i en förutsättningsmässig mardröm . Laget har inte ens något eget omklädningsrum på Zinkensdamm.

– Äh, fan, vi bryr oss inte så mycket, vi vet ju vad som gäller. Men man får inte den riktiga känslan av att man är med de stora grabbarna, säger Fredrik Larsson, som tidigare spelat halv men som nu är uppflyttad på Tellus mittfält när det ska spelas elitseriebandy.

De baracker som är beställda till Zinken har Fredrik Larsson inte sett röken av.

Har du också grejerna hemma?

– Nej, jag slänger in dom i ett förråd, de får vara lite blöta. Vi har i ett kallförråd, säger han

Men ni tränar på bra?

– Ja, vi kör på ganska bra. Hårdare än annars i alla fall...

LÄS MER: Tellus trimmar fysiken med NHL-träning

Med tre ispass, på Zinkens hockeyrink, åkte Tellus till Västerås förra helgen för säsongens första träningsmatch. Supersmällen mot det regerande mästarlaget blev ett faktum.

– Dom är skapligt bra dom där... Det var inte mycket att göra. Det kan vara positivt att möta de bästa direkt, då lär man sig en jävla läxa. De gick inte på full fart heller, säger Fredrik Larsson.

Men hur mår man efter 1–15 som välkomstpresent?

– Det var inga hängande huvuden. Vi hade sagt det innan matchen att det kunde barka i väg, så vi lägger inte så stor vikt vid det. Vi var förberedda på att det kunde hända. De har ju spöat större lag än oss i serien med sådana siffror liksom. Men det är ju fortfarande 15–1, det är inte varje dag man torskar med det, om man ens har gjort det någon gång, säger Fredrik Larsson.

Men en lagkamrat har i alla fall sådana erfarenheter är han noga med att lyfta fram.

– Det är Hampus (Krantz) då, han har det i sig, haha, säger Fredrik Larsson, om försvarsspelaren som spelade i Katrineholm när de var uppe i elitserien senast och fick rejält med stryk.

LÄS MER: Så är ekonomin i alla elitserieklubbar

Fredrik Larsson menar att Tellus ändå hade "lite fina grejer på gång" – och han trivs i sin nya roll längre fram i banan.

– Det är kul, förhoppningsvis kan vi hålla lite boll och man får vara med lite mer i "offen". Jag är ju egentligen offenisvt lagd, ända sedan jag var liten, men har hamnat på halven.

Nästa helg spelar Tellus säsongens andra träningsmatch när man åker till Sandviken för att möta Broberg.

– Den hoppas vi ska kunna gå lite bättre. Då hinner vi få lite mer is i benen, och det kan se lite annorlunda ut. Vi får prata lite med Rexin (Fredrik) om hur dom spelar, säger Fredrik Larsson om tränaren som tränade Broberg förra säsongen och innan det tränade Tellus i allsvenskan.

LÄS MER: Långläsning om den lilla klubben Tellus

Mer läsning