Måndag 22 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tellusspelarna försäsongstränar och hjälper pokémonspelare kläcka ägg

Försäsongsträning och pokémonspelande. Det kombinerar Tellusspelarna under onsdagens träning. – Vi tänkte att vi kunde göra något kul av det, säger Peter Rönnqvist.

Annons

Nykomlingen i elitserien, IK Tellus, förbereder sig för den kommande säsongen, men under onsdagen blir det ett avbrott i den vanliga träningen.

När spelarna under morgondagen genomför ett av träningspassen på barmark kommer de att erbjuda en service till alla som spelar Pokémon Go. Istället för att själva gå tillräckligt långt för att kläcka de ägg man får i spelet och på så sätt får nya Pokémons, kommer man kunna låta Tellusspelarna ta med sig telefonen när de tränar. Det gör att äggen kläcks utan att pokémonspelarna själva behöver gå de två, fem eller tio kilometer som krävs för att kläcka äggen.

Tjänsten kallar Tellus för ”Tellus Egg Hatching Squad”.

– Eftersom bandy, precis som fotboll, spelas över 90 minuter är konditionsträning en stor del av vår försäsongsträning. Så vi tänkte att vi kunde göra något kul av det. Dessutom tror vi att detta kan vara en inkörsport för unga att börja intressera sig för sporten bandy, förklarar Tellus tränare, Peter Rönnqvist, i ett pressmeddelande.

Mer läsning