Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thomas Liw: "Vi får gilla läget"

Som om inte skadeeländet vore nog för Edsbyn. Till placeringsmatchen mot Broberg fick Edsbyn också klara sig utan Mattias Hammarström som utgick i slutet av lördagens match mot Zorkij efter sjukdom i veckan.
– Han är åtminstone tillbaka inom några dagar, säger Edsbytränaren Thomas Liw, som på nytt fick matcha fem juniorer i matchen om femte plats mot Broberg.

Annons

– Oscar Wikblad har ju varit med tidigare, liksom Edward Sigfridsson som har lite erfarenhet. Men för de övriga tre (Albin Rönnkvist, Niklas Ögren och Joel Wilhelmsson) är ju det här något nytt och jag tror att de kommer att gå stärkta ur den här helgen. Det här är bra för deras utveckling, konstaterar Thomas Liw.

I den avslutande matchen mot Broberg hängde däremot vare sig juniorena eller de mer rutinerade Edsbyspelarna med. Broberg hade innan paus skaffat en 4–0-ledning.

– Det är klart att vi absolut inte är nöjda med varken den halvleken eller hela turneringen som sådan, men situationen är som den är och vi får bara gilla läget, säger Liw.

Edsbyn tog sig dock samman efter pausen och gjorde en kraftansträngning i den andra halvleken och reducerade genom Martin Frid. Men det blev likaväl förlust med 1–5.

– Det känns såklart bättre att vi får gå av turneringen med prestationen i den andra halvleken än den i första. Jag tror vi skapar åtta hörnor så vi höjer oss spelmässigt. Sedan var det väl ingen wow-känsla för det.

När turneringen summeras ihop så hittar ändå Edsbytränaren delar som han ger godkänt.

– Vi gör det bra i matchen mot Kalix (9–4), inte bara för att vi vinner utan för att vi spelmässigt gör det vi är bra på. Vi får till och spela det spel vi kan. Vi har bra kortare perioder mot Zorkij och Kuzbass också, men det räcker inte. Men vi grottar inte ned oss i det här. Det är en lång säsong, summerar Thomas Liw Edsbyns insats i Champions Cup.

Mer från Champions Cup:

Brobergs nyförvärv lever i en bandydröm (och Fredrik Rexin summerar Brobergs insats)

Lekande lätt för Dynamo i finalen

"Dynamomatchen kändes som den moraliska finalen"

Mer läsning