Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillberga hjälpte VIK genom krisen – nu får bötfällde klubbchefen stöd av hockeyfansen

Tillberga skänkte 50 000 kronor till ett Västerås IK i kris. Nu har hockeyfansen startat en kampanj för att stötta bötfällde Tobias ”Zocke” Johnsson. – Man blir nästan tårögd, säger han till Bandypuls.

Annons

Det har uppstått något av en klubbromans mellan Tillberga Bandy och Västerås IK Hockey. Det började med att Tillberga skänkte publikintäkterna, drygt 50 000 kronor, från kvalmötet med Boltic till hockeylaget Västerås IK som var nära konkurs tidigare i våras.

Nu svarar VIK-fansen med en kampanj för att stötta Tillbergas klubbchef Tobias ”Zocke” Johnsson efter böterna för uppträdandet på Studenternas IP i mars.

LÄS ÄVEN: Överklagan avslås – klubbchefen: "Sjukt besviken"

Initiativet togs av en Twitteranvändare under pseudonym på onsdagskvällen. På torsdagsmorgonen hade VIK-fansen samlat in närmare 2 000 kronor till Tobias "Zocke" Johnsson.

– Det är riktigt häftigt, man blir nästan tårögd. Det är ett bevis på nån form av solidaritet och det är bra. Samhället i stort bör vara uppbyggt på att man hjälper varandra, säger han.

Tobias

Även bandyfolk har bidragit till kampanjen. Den emellanåt kontroversielle klubbchefen tolkar det som att han ändå gör viss nytta för sporten – trots allt.

– Man kanske inte alltid är smidig, men man försöker alltid vara ärlig och i grund och botten menar jag väl. En del tycker att man är dryg så inåt helvete medan andra kanske uppskattar det man gör, säger Tobias ”Zocke” Johnsson.

Mer läsning