Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillberga nära drömvärvningen

Den ryska stjärnan Rinat Shamsutov blir inte kvar i Dynamo Moskva.
Nu är Tillberga nära att knyta till sig 41-åringens tjänster.
– Det stämmer att vi håller på att förhandla och är nära varandra, säger klubbchefen Tobias "Zocke" Johnsson.

Annons

Rinat Shamsutov har en meritlista som kan få det att rinna ur mungiporna på många svenska sportchefer. På de tio senaste säsongerna har han vunnit den ryska ligan sju gånger med Dynamo Moskva. Den gångna säsongen svarade han för 31 poäng.

Men nu blir det ingen kontraktsförlängning med den ryska klubben. Det meddelade Dynamo Moskva på Twitter under gårdagen. I stället tyder mycket på att det blir spel i elitserien för Shamsutov – med Tillberga. Den 41-årige ryssen har hus i Västerås och enligt VLT har flera sponsorer gått samman för att lösa finansieringen.

– Det stämmer att vi håller på att förhandla och är nära varandra. Han vill flytta hem till Västerås och vi vill ha honom, säger Tobias Johnsson till VLT.

Enligt vissa uppgifter ska Rinat Shamsutov även uppvaktas av andra ryska klubbar. Men Tobias Johnsson hoppas att det är i Västerås som Shamsutov visar upp sig i vinter.

– Rinat tränade en del med oss i vintras och han gjorde otroliga saker. Det känns häftigt om vi skulle landa en artist av yttersta nivå. Det skulle vara bandygodis för västeråsarna.

Mer läsning