Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillberga värvar backhårding från allsvenskan: "En enorm vinnarskalle"

/

Klart för elitserien på fredagskvällen.
Dagen efter kontraktsfesten fortsatte Tillberga firandet – genom att presentera nyförvärvet Andreas Hjulström.
– En stenhård spelare, säger klubbchefen Tobias "Zocke" Johnsson.

Annons

Tillberga behövde bara tre kvalmatcher för att säkra elitseriespel säsongen 16/17.

Kontraktet blev klart efter 4–4 borta mot Sirius i Uppsala – och efter hemresan firades framgången på en nattklubb centrala Västerås.

Nu fortsätter Tillberga den positiva helgen genom att presentera första nyförvärvet inför nästa steg i klubbens slutspelssatsning.

Andreas Hjulström, 28, är klar. Backen handplockas från allsvenska Västanfors och har skrivit på för ett år.

– Det känns fantastiskt bra att Andreas är klar för Tillberga Bandy. Vi har scoutat honom under säsongen och han har haft en stadig utveckling och besitter de egenskaper som vi sökt. Han har bra blick för spelet, är trygg med bollen och stenhård i det fysiska spelet. En karaktärsspelare med enorm vinnarskalle. Extra kul är att han är från länet. Västanfors har en otroligt bra verksamhet och har fostrat många duktiga spelare genom åren, säger klubbchefen Tobias "Zocke" Johnsson.

Tillberga var framgångsrik i sin scouting av allsvenskan inför årets säsong. Nicklas Gustafsson har hyllats sedan sitt avancemang till elitserien.

– Det visar hur bra spelare det finns där om man gör en noggrann scouting och ser till spelarens spetsegenskaper. Andreas är värvad för att utmana om en plats i startelvan.

Så här säger Andreas Hjulström:

– Det känns riktigt bra att ta det här steget till Tillberga. Man har ju strävat efter att spela i högsta serien ända sen man började i skridskoskolan så det här är en pojkdröm som går i uppfyllelse. Tillberga har ett riktigt intressant lag på gång och det ska bli kul att mäta sig mot de bästa spelarna i landet.

Mer läsning