Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbergas klubbchef anmälde strypgrepp – nu varnas förbundets tävlingschef

Tillbergas klubbchef Tobias ”Zocke” Johnsson anmälde ett strypgrepp efter SM-finalhelgen. Nu tillrättavisas Micael Eriksson, tävlingsansvarig på Svenska bandyförbundet, för incidenten. – Det är klart att det känns bra, för det han har gjort är inte okej, säger Johnsson.

Annons

Det var på lördagskvällen den 19 mars efter SM-finalen på Tele2 Arena som situationen uppstod. Tillbergas klubbchef Tobias ”Zocke” Johnsson hamnade i ordväxling med Micael Eriksson, tävlingsansvarig på Svenska bandyförbundet.

Enligt den anmälan Johnsson haft uppe i Riksidrottsnämnden uppger han sig ha blivit utsatt för ett strypgrepp av Eriksson. Eriksson har i sitt svar uttryckt en annan version av incidenten och hävdar att han endast tagit Johnsson om kinderna.

LÄS ÄVEN: Förbundet sågas för säkerheten i SM-finalen – här är domen

Nu har ärendet avslutats i Riksidrottsnämnden som fällt sin dom. Där konstateras att det inte är ställt utom rimligt tvivel att Eriksson tagit ett strypgrepp på Tillbergas klubbchef – men att hans aktion att ta Johnsson om kinderna är ett otillbörligt uppträdande. Det har resulterat i att RIN skriver följande i beslutet:

”Med stöd av 14 kap. 2 § 7 och 4 § RF:s stadgar ålägger Rikdsidrottsnämnden Micael Eriksson en tillrättavisning och, med påtalande om att han uppträtt otillbörligt, uppmanar honom att i framtiden rätta sig efter gällande bestämmelser. Riksidrottsnämndens beslut får inte överklagas.”

Tobias

LÄS MER: Hånade domare på Twitter – döms till dryga böter

Så här säger Tobias ”Zocke” Johnsson om domen:

– Det är klart att det känns bra, för det han har gjort är inte okej. Sedan ställer jag mig så klart lite frågande till påföljden, säger han och fortsätter:

– Det bevisar väl också att pennan är vassare än svärdet. Jag dömdes till 15 000 i böter för att jag tyckte en sak i sociala medier och han som ger sig på mig fysiskt får en tillrättavisning. Men jag är inte förvånad och hade inte förväntat mig annat heller. Vi som verkar inom idrotten får helt enkelt leva med att det är jäkligt godtyckligt.

LÄS MER: Överklagan avslås – Johnsson döms till 15 000 i böter

Från Micael Erikssons sida handlar hela fallet om en dispyt som fått för stora proportioner.

– Det har varit en ordväxling, det är det enda som varit tycker jag. Att det här har blivit förstorat får du fråga den andra herrn om. Jag ringde upp honom och vi diskuterade vad som skett och inte skett, och där tog jag för givet att ärendet var utagerat. Men så var det visst inte, säger han.

Godtar du tillrättavisningen från Riksidrottsnämnden?

– Jag har inte så mycket annat att göra. Jag tycker själv att det här inte ens borde ha varit ett ärende, men det är min bild. RIN har tagit beslut och då får jag acceptera det beslutet.

Mer läsning