Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbergas klubbchef om stjärnryktena: "Värvar aldrig för mer än vi har budget för"

/

Tillberga satsar mot slutspel.
Vänersborg-stjärnan Christoffer Fagerström skulle kunna vara spelaren som tar klubben dit.
– Vi pratar med honom likväl som med andra eventuella nyförvärv, säger Tillbergas klubbchef Tobias "Zocke" Johnsson.

Annons

Tillbergas vision är att spela slutspel säsongen 2017/2018. Satsningen för att nå dit började redan inför förra säsongen när klubben värvade Rinat Shamsutov från Dynamo Moskva och Ivan Lebedev från Dynamo Kazan.

Den här våren fortsätter Tillberga att jaga starka namn. Enligt uppgifter, som bloggen Bandyfeber var först att skriva om, har Tobias "Zocke" Johnsson både Christoffer Fagerström och Patrik Nilsson på sin radar.

– Christoffer är en intressant och bra spelare så klart. Sedan pratar vi med honom likväl som vi pratar med många andra eventuella nyförvärv, säger han till Bandypuls.

– Han har otroligt bra spetskvaliteter och är en bra och skön kille, men vi har även haft en dialog tidigare som inte rör bandy. Bandy-Sverige är inte så stort, fortsätter Tobias "Zocke" Johnsson.

Han är mer fåordig kring uppgifterna om Patrik Nilsson, som inte erbjuds nytt kontrakt av Sandviken.

– Det vill jag inte kommentera.

Att Tillberga, som fick en gratisplats i elitserien inför säsongen 2014/2015, kopplas ihop med stjärnor som Christoffer Fagerström och Patrik Nilsson visar att klubben menar allvar med sin vision om slutspel.

– Vi gjorde en rejäl satsning redan i år med de spelare vi fick hit. Vi hade en acceptans för att det skulle kunna ta lite tid att spela ihop det, men andra halvan av säsongen visar vart vi är på väg med det här laget, säger Tobias "Zocke" Johnsson.

Han fortsätter:

– Robin Andersson, Jimmy Jansson, Jesper Hermansson, Måns Engström, det är spelare som blir ett år äldre nu. Vi vet att vi kommer ha en ruggigt bra stomme nu i två år och det är otroligt lite till som krävs för att vi ska ta nästa steg.

Är det realistiskt att satsa mot slutspel redan inför nästa säsong?

– Det är klart att det är realistiskt, även om vårt stora mål är säsongen 2017/2018. Beroende på vad vi får in för spelare är det klart att vi har möjligheter att nå dit.

Fagerström?

– Det är inte säkert att vi ska värva Fagerström. Vi har kontakt med flera spelare, ingen nämnd, och jobbar för att åtminstone få in minst två till. Men oavsett vilka spelare så värvar vi aldrig mer än vad vi har budget för, säger Tobias "Zocke" Johnsson.

Tillberga har i dagsläget 14 spelare under kontrakt inför nästa säsong.

Förra veckan dömdes Tobias "Zocke" Johnsson till 15 000 kronor i böter efter att ha uttryckt sig hånfullt mot domare i sociala medier. Tillbergas klubbchef har överklagat domen till Riksidrottsnämnden.

Mer läsning