Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbergas lycka – flera spelare förlänger efter pakt: "Det är helt unikt"

/
  • Jesper Hermansson är en av spelarna som valt att förlänga med Tillberga.

Tillbergas vision är att spela slutspel inom tre år.
På tisdagen tog klubben ett nytt steg mot målet när flera av lagets nyckelspelare förlängde sina avtal.
– Det som är helt unikt med dessa förlängningar är att önskemålet kom från spelarna själva, säger klubbchefen Tobias "Zocke" Johnsson.

Annons

Dynamo Moskva-stjärnan Rinat Shamsutov, Dynamo Kazan-mittfältaren Ivan Lebedev, anfallaren Jimmy Jansson från Edsbyn och en av Sveriges största anfallstalanger i Joel Engström, från SAIK, värvades alla till Tillberga inför den här säsongen. Satsningen grundade sig i en vision om att spela slutspel senast säsongen 2017/2018.

På tisdagen tog klubben ett nytt steg mot målet när Robin Andersson, Jimmy Jansson, Rasmus Eriksson, Jesper Hermansson, Kim Barklund, Tobias Eriksson och Nicklas Gustafsson valde att förlänga sina avtal.

– Vi kan med stor glädje meddela att följande spelare redan nu har förlängt sina kontrakt med ytterligare två år, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Den kanske tyngsta signaturen av de sex är Robin Anderssons. Den 21-årige mittfältaren har gjort tolv mål och två assist på tolv matcher för Tillberga som hittills bara tagit fyra poäng i elitserien. Med den målskörden är han före namn som Västerås SK:s Jonas Nilsson och Villa-stjärnorna Johan Esplund och Daniel Andersson.

Enligt klubbchefen Tobias "Zocke" Johnsson är kontraktsförlängningarna något alldeles extra så till vida att det är spelarna själva som ingått i en pakt för att uppfylla Tillbergas vision. Enligt pressmeddelandet har spelarna tagit initiativet trots intresse från större klubbar med mer ekonomiska muskler.

– Det som är helt unikt med dessa förlängningar är att önskemålet kom från spelarna själva. De har pratat ihop sig och ansåg att det är så lite som saknas för att vi ska ta det sista steget som lag för att nå slutspel. Genom detta fantastiska agerande har de gett föreningen stora möjligheter att stärka upp de pusselbitar som saknas. Ett bevis på hjärta, lojalitet och tro på det vi gör. Man blir nästan tårögd av deras fina agerande. Ett stort beslut av blivande storspelare, säger han i klubbens pressmeddelande.

Robin Andersson, som utöver sin mittfältsroll i laget även är representant i klubbens spelarråd, säger så här om beslutet att stanna i Tillberga:

– Vi har en fantastiskt bra känsla i truppen och är övertygade om att det här laget kommer bli riktigt bra om vi får chansen att spela ihop oss. Genom att förlänga redan nu vill vi spelare ge klubben möjlighet att i lugn och ro arbeta vidare för att utveckla organisationen och stärka laget ytterligare. Klubben har alltid visat att de tror på oss yngre, nu visar vi att vi tror på klubben.

Tillberga skriver vidare i pressmeddelandet att man "räknar med att presentera fler spelare och en tränarlösning med Oskar Robertson inom kort".

Rinat Shamsutov och Ivan Lebedev, två grundbultar i klubbens satsning mot slutspel, har båda kontrakt fram till och med säsongen 2017/2018.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning