Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbergas stjärna vill inte bli sist

/
  • Robin Andersson, nummer 10, är Tillbergas bästa poängplockare den här säsongen.

Tillberga behöver slå Ljusdal med fem mål i sista omgången för att undvika jumboplatsen i elitserien.
– Vår inställning är att vinna matchen till att börja med, sedan får vi hoppas att det rullar på, säger jumbons bästa poängplockare Robin Andersson.

Annons

Robin Andersson är fostrad i TB Västerås, och har bara representerat den föreningen i sitt bandyliv.

– Jag har suttit på bänken som junior i elitserien tidigare, men det här är min första ordentliga säsong, säger 20-åringen från Västerås – som räknas som en kommande stjärna i svensk bandy.

Robin Andersson har stått för 21 poäng (tolv mål och nio assist) i ett lag som bara lyckats vinna en elitseriematch på 25 försök.

– Ja, det är väl bra... men det skulle kanske ha varit något mål till, säger han, och fortsätter:

– Jag har väl inte riktigt tänkt på det (poängskörden) så mycket, utan det har mer handlat om att kämpa för att laget ska göra bra prestationer. Sen att det har blivit lite poäng får väl ses som en rolig bonus.

Inför den sista omgången ligger Tillberga sist i tabellen med fyra poäng och -99 i målskillnad. På tisdagen kommer Ljusdal på besök – ett lag som har sex poäng och -89. Skulle Robin Anderssons Tillberga vinna matchen med minst fem måls marginal så lämnar man över jumboplatsen – och slipper då även eventuella långresor i kvalet.

– Egentligen är det väl ingen skillnad för oss så. Lagen (eventuella kvalmotståndare) är jämnbra, men för resornas skull är det ju skönare att få Sirius. Och vi vill ju inte komma sist, säger Robin Andersson.

Hur ska ni göra för att slå Ljusdal med fem mål?

– Vi ska fortsätta bygga vidare på vårt. Vi går in med inställningen att vinna matchen till att börja med, sedan får vi hoppas att det rullar på.

Robin Andersson har en relativt klar bild över hur matchen kommer att se ut.

– De står ganska lågt och har vassa på kontringar. Vår största "motståndare" blir att komma upp på vår nivå, och motivera oss till att vinna med fem kassar. Det blir nyckeln, säger han.

Robin Andersson har "robinstorken" som alias på twitter. En förklaring till bandy-Sverige krävs...

– Haha, en lång historia... Men det kommer från farsan från början, jag har långa smala ben, säger Robin Andersson.

Mer läsning