Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbergatränarens drag efter 25 minuter: "Stressade fast vi inte behövde vara det"

/
  • Oskar Robertson gjorde ett ovanligt drag – som inte var så konstigt enligt honom själv.

Efter 25 spelade minuter och underläge med 0–1 mot Edsbyn valde Oskar Robertson att plocka lagets time out.
Men Tillbergatränaren menar att det ovanliga draget inte var så uppseendeväckande.
– Många hårdrar timeouten och väntar för länge. Jag ville sätta en prägel för resten av matchen, säger han efter 3–5-förlusten – och nu är Tillberga klart för kval.

Annons

Så nära ett sömnpiller som man kan komma.

Så var matchen Tillberga–Edsbyn inledningsvis. Edsbyn tog ledningen i minut 16 – och nio minuter senare valde Tillbergas tränare Oskar Robertson där och då att utnyttja lagets time out.

– Vi kändes stressade fast vi inte behövde vara det. Det är mycket energi som ska ut, liksom, säger han.

Men om en time out kommer så tidigt brukar det ju vara efter ett tidigt ras?

– Det var mer för att sätta en prägel på resten av matchen. Många hårddrar time outen och väntar för länge. Det var mer att "nu har vi sett hur det är", och det är lätt att man tar med sig saker till paus annars och att det bygger på.

LÄS MER: Så gick det i fredagens matcher

Någon vidare verkan målmässigt fick Oskar Robertsons drag inte i den återstående halvan av första halvlek. I stället byggde Edsbyn på med ett 2–0-mål.

Tillbergas uppryckning kom i stället efter paus – då laget utan tvekan pressade Edsbyn rejält, och hämtade igen till 2–2 efter två skott från Jens Blixt, varav det första var en riktig kanon i bortre krysset.

– Vi fick till det lite bättre. Vi åker för mycket med bollen på mittplan i första. Vi behövde få moment på dom där, och det lyckas vi med i andra, säger han.

LÄS MER: Så var matchen – minut för minut

Förra säsongen tog Tillberga bara fyra poäng på 26 omgångar. Den här säsongen var laget med och kämpade om att undvika kvalspel ända fram till den 24:e omgången.

– Totalt sett är jag nöjd, särskilt med tanke på att vi inte spelat match på länge. Vi har energi, man ser att dom (spelarna) vill. I andra halvlek gör vi det vi har sagt fullt ut, även om det finns några procent kvar att ta av, säger Oskar Robertson.

Tillberga hade 3–3, Ivan Lebedev målskytt, med kvarten kvar att spela. Men fick till slut ge sig med 3–5. Nu har Tillberga fyra poäng och ett stort antal mål upp till Kungälv på tiondeplatsen med två omgångar. Det är, med andra ord, klart i praktiken att Tillberga får kvala efter avslutade elitserie.

– Man får se var vi kommer ifrån, det är lätt att skena iväg. Men ser man bara skillnaderna mellan första och andra här så hakar vi i lättare, säger Oskar Robertson, vars lag nu har Vänersborg och Bollnäs kvar att möta.

– Vi har sagt att vi vill ha en bra känsla efter de här tre matcherna (efter VM-uppehållet), och vi behöver de här matcherna för att få en sådan till kvalet, säger Oskar Robertson.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning