Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbergatränarens hårda ord efter förlusten mot nykomlingen: "Med tanke på var vi kommer ifrån så ska vi ta alla lag på allvar"

Förlust mot nykomlingen Tellus.
Då var Tillbergatränaren Oskar Robertson kritisk efter matchen, både mot sig själv och sitt lag.
– När det har gått lite bra i spelet har det blivit sådär att vi inte tar lagen på allvar, vilket är helt sjukt, säger han till Bandypuls efter matchen.

Annons

Oskar Robertson var allt annat än nöjd med Tillbergas insats mot Tellus.

Det var rejält nedstämt utanför Tillbergas omklädningsrum efter onsdagens förlust mot Tellus.

Laget verkade ha ett långt samtal efter matchen, och efteråt var lagets tränare Oskar Robertson kritisk mot insatsen på isen.

– Vi pratar redan i början av veckan att vi måste, för vi har sett det tidigare, att vi kan tycka att vi är lite bättre än vad vi är. När det har gått lite bra i spelet har det blivit sådär att vi inte tar lagen på allvar, vilket är helt sjukt. Med tanke på var vi kommer ifrån så ska vi ju ta alla lag på allvar, men vi har sett såna tendenser, säger han efter matchen.

Vad är det du tycker saknas på isen?

– Ja, har du en helsida eller, haha? Nej, men det fattas ju väldigt mycket. Vi är bra i femton minuter tycker jag, och sen så tappar vi konceptet fullständigt.

Tillberga inledde matchen på ett strålande vis och gick fram till 2-0 tidigt. Men därefter var det fina spelet som bortblåst.

– Jag vet inte om det är för att vi skapar så mycket första 15, att det går spelmässigt lite för lätt så att vi tullar på det vi har sagt. I stället för de här momenten som vi har sagt är det som gäller oavsett, i 90 minuter, så kanske man i stället för att sätta den där lätta passen så testar man att dribbla två man, för att det känns lite lätt. Och plötsligt så blir det ju fel, och då så kommer de in i matchen.

Är det svårt att hitta rätt igen när man har börjat fuska lite?

– Exakt, och de får ju vittring. Tellus är ett sånt lag som spelar tajt ihop, och det behöver de göra om de ska ta poäng. Och det gör de ju väldigt bra, så de får lite vittring på oss. Och då är det där mentala i matcherna svårt att ändra på.

När det allt mer såg ut som att matchen var på väg att glida Tillberga ur händerna blev frustrationen i hemmalaget också tydlig. Flera irriterade rop hördes långt upp på läktaren, och Jimmy Jansson snackade sig till en utvisning. Naturligt, men också dumt, enligt Robertson.

– Ja, det är klart att de är missnöjda. Sen så riktas det ju åt olika håll fast man kanske skulle börja med att titta sig själv i spegeln, och se vad man själv har bidragit med för dagen. Det får vi alla göra liksom.

Kan det här vara en bra väckarklocka om ni åker omkring och tycker att ni är för bra?

– Jag tror inte att det är så, jag tror mer det är när det går lite för bra i spelet. När det rullar på som det gör för oss i första kvarten, då fuskar vi i vissa moment för att det går lite för lätt i början. Det är då det här börjar inträffa, och då är det svårt att vända på det.

Mer läsning