Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobias Nyberg hittade benskydden på Twitter – nu vill han lyfta med Vetlanda

En efterlysning på Twitter gav resultat för Tobias Nyberg. Med nygamla benskydd är han redo att ta nästa steg under sin andra säsong med Vetlanda. – Jag känner att jag har utvecklats bäst här, säger han.

Annons

Den allt mer begränsade speltiden på vänsterhalvspositionen i Villa Lidköping ledde till en flytt till Småland för Tobias Nyberg.

Som utlånad till Vetlanda fick han desto mer utrymme att växa under fjolårssäsongen.

– Det tar alltid lite tid att komma in i ett nytt spelsätt och så, men efter nyår tyckte jag att det började gå väldigt bra. Så jag tänker fortsätta där jag avslutade förra säsongen, säger han.

Numera är han Vetlandaspelare "på riktigt". Ett undertecknat treårskontrakt vittnar om att Nyberg, som fyller 23 år nästa vecka, ser en framtid i klubben.

LÄS ÄVEN: Han vinner skytteligan enligt oddsen – och de är främsta utmanarna

Ett antal andra klubbar fanns med i racet om hans signatur, men i slutändan var det inget svårt beslut.

– Jag känner att jag har utvecklats bäst här och det är ett jäkligt gott gäng. Jag bestämde mig ganska tidigt för att det skulle bli Vetlanda.

Tobias Nyberg fyller 23 år nästa vecka och går in i sin andra säsong med Vetlanda.

Under helgen gör Vetlanda ispremiär hemma i Sapa Arena. Välkommet menar Nyberg, efter en sommar präglad av hård fysträning. Laget går in i säsongen med en tämligen intakt trupp från fjolåret.

LÄS MER: Här är lagen som Vetlanda ställs emot i World cup

– Vi har ju nästan samma trupp som i fjol, vilket jag tror bara är positivt. Alla känner varandra nu och vi kommer bara att bli bättre. Vi är unga och tar steg varje år. Det var väldigt många som gjorde sitt första slutspel förra året.

Tobias Nyberg kan dessutom gå på is med favoritbenskydden som en viktig del av utrustningen. Hans benskydd, av märket Jofa JD 2000, gick sönder mot slutet av förra säsongen.

Problemet? Han ville ha nya, men modellen tillverkades inte längre.

– Jag har nog använt det märket sen jag började spela bandy. Det var bara några matcher kvar när dom gick sönder, så jag la ingen energi på att hitta nya då.

Skärmdump från Twitter, där Tobias Nyberg efterlyste benskydd.

Lösningen blev att efterlysa ett par liknande benskydd i sociala medier. Och via Twitter fick han slutligen napp.

– Jag fick inget svar direkt, det tog några dagar. Jag la ut det på Blocket, Facebook, Twitter, ja allt man kan tänka sig. Sen var det en snubbe från Vetlanda som hade ett par i samma storlek.

Hur viktigt är det med de här benskydden egentligen?

– Haha, det är jäkligt viktigt. Nä men, jag har testat andra benskydd men det finns inga som är så sköna, alla andra känns så klumpiga.

Du får vara rädd om det här paret nu då?

– Det får jag vara. För sen blir det nog svårt att få tag på några såna igen.

LÄS MER: Flera Vetlandaspelare i P17-landslaget

Mer läsning