Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tony Eklind – poängmaskinen

/
  • Tony Eklind, här i Gais i fjol, har stått för 92 poäng i den södra allsvenskan. Hans Gripen möter Ljusdal hemma i kvalpremiären.

92 poäng på en allsvensk bandysäsong.
Siffror som talar sitt tydliga språk.
– Det som ligger bakom är väl att Gripen skapar mycket chanser i år, säger poängmaskinen Tony Eklind.

Annons

Gais tvingades lägga ner sin a-lagsverksamhet, och avsade sig elitserieplatsen.

En av spelarna från det nedlagda laget som inte behövde oroa sig över någon arbetslöshet var Tony Eklind.

– Men det var inte så jättemånga som hörde av sig, utan det stod väl mellan Kungälv och Gripen, säger han.

Hans någorlunda överraskande val föll på det allsvenska topplaget i stället för fortsatt spel i elitserien. Men det har ändå sin förklaring.

– Jag kände att jag ville byta miljö, och få lite mer tid hemma med familjen. Vi fick en liten dotter i slutet av förra säsongen. Det är lite mindre resor i allsvenskan, så därför valde jag att gå ner en serie, säger Tony Eklind.

Det är väl ingen överdrift att hävda att han har levererat på den lite lägre nivån. Smått makalösa 73 mål och 19 assist har kommit från den Otterbäckenfostrade 27-åringen – vilket gör honom till hela bandy-Sveriges poängkung nummer ett.

– Det har gått bra och har rullat på hela säsongen. Det som ligger bakom är väl att Gripen skapar mycket chanser i år, säger han.

Tony Eklind avslutade som halv i Gais förra säsongen. En position han trivdes ypperligt i.

– Nu har jag nästan bara spelat yttermittfältare. Jag var väl lite skeptisk till det i början, för det är roligt på halven när man får vara med och bygga. Men med facit i hand så var det väl rätt...

Du kan väl inte säga annat med en den här poängskörden?

– Haha, nej, så är det väl.

Gripen har fallit på målsnöret i två raka elitseriekval. Nu har trycket i Trollhättan ökat lite.

– Gripen har dragit i gång något som heter kvalfullt, där man försöker få så mycket folk som möjligt i de tre hemmamatcherna i kvalet. Det känns som att det är ett väldigt bra tryck, säger han.

Hur viktig är kvalpremiären mot Ljusdal hemma?

– Väldigt viktig, det är ju första matchen i gruppen. Det är mycket som avgörs i första, men inte helt och hållet. Man vill ha något positivt att ha med sig, en go känsla liksom.

Hur står Gripen sig mot elitseriemotståndarna då, tror du?

– Det är svårt att säga, men jag tror att vi kommer stå emot bra, det kommer bli jämna fajter. Men det är klart att det är helt annorlunda att komma från allsvenskan. Sirius och Ljusdal har ju mött topplagen i elitserien och gjort det bra, så de har ju en fördel av det.

Mer läsning