Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törnberg bekräftar kontakt med Kalix

/
  • Pär Törnberg väntar fortfarande på rätta magkänslan i sitt val av klubb.

Kalix jagar Pär Törnberg, enligt NSD.se.
Mittfältaren bekräftar kontakten, men förnekar uppgifterna om att förhandlingarna skulle vara långt gångna.
– Vi har ett bra snack, men det är en bit kvar, säger 33-åringen.

Annons

Pär Törnberg är vårens och sommarens kanske mest utdragna silly season-ämne. Tidigare har Bandypuls rapporterat om kontakt med moderklubben Edsbyn och allsvenska Ljusdal och Rättvik sedan mittfältaren nobbades av Bollnäs i mars.

Sent på onsdagskvällen skrev Norrländska Socialdemokraten att elitserielaget Kalix nu gett sig in i jakten på Pär Törnbergs signatur.

– Vi har väl en förhoppning om att det ska vara klart inom några veckor. Det hade varit en toppenvärvning för oss, från vår sida är intresset stort, sade tränaren Mats Rönnqvist till tidningen.

Huvudpersonen själv bekräftar kontakten med förre Kalix-tränaren Patrik "Palle" Rönnqvist och nuvarande tränaren Mats Rönnqvist. Däremot tonar Pär Törnberg ner de uppgifter till NSD som säger att förhandlingarna är långt gångna.

– Jag känner tränarna som har hört av sig en tid och det är ungefär där vi är. Vi pratar om olika saker hit och dit, men det finns inget mer än så. Vi för en dialog som det heter, säger han.

Att Kalix är ett intressant alternativ är dock inget som Pär Törnberg förnekar.

– I mitt läge, som jag har sagt ända från början, pratar jag med alla föreningar som visar intresse. Det är spännande att höra vad folk har att säga. Vi har ett bra snack, men det är en bit kvar.

Han fortsätter:

– Kalix kan vara ett val och man ska aldrig säga aldrig, men det är inte direkt så att Kalix ligger precis bakom kröken. Det är lite saker och ting som behöver fixas i så fall.

Just nu tränar Pär Törnberg med Edsbyns P18- och P20-lag där storebrorsan och klubbhjälten Peter Törnberg är tränare. Även om sommaren är långt gången och hösten närmar sig känner inte Pär Törnberg att det brinner i krokarna riktigt ännu. Ambitionen är fortfarande att fortsätta spela, men han väntar ännu på att den rätta känslan ska infinna sig gällande klubbval.

– Jag tar det rätt så easy. Vi fick barn för två veckor sedan så det har varit många andra tankar nu. Men jag hör mig för och hoppas att jag ska få någon magkänsla och känna att "det här kommer att ge mig tryck i grejerna". Var det blir får vi se.

Är det något spår som är hetare än något annat?

– Det är svårt att säga, jag är rätt öppen. Det är några klubbar som känns spännande, men ingen är hetare än den andra.

Mer läsning