Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törnberg: "Edsbyn är alltid Edsbyn"

/

Pär Törnberg tvingades lämna Bollnäs.
Nu kopplas han ihop med moderklubben Edsbyn – trots att parterna valde att avbryta samarbetet under våren 2012.
– Vi har pratat några gånger, bekräftar mittfältaren.

Annons

För fyra veckor blev det klart att Pär Törnberg tvingas lämna Bollnäs efter två sejourer och totalt fyra säsonger på Sävstaås.

Sedan dess har mittfältaren varit en ryktenas man. Det enda som är klart är att 33-åringen vill fortsätta spela bandy. Men än har han inte helt smält beskedet från Bollnäs.

– Jag mår väl helt okej. Det blev lite ändrade planer och nu får man ta det lite del för del och se vad som känns bra och hur man vill göra, säger Pär Törnberg, som ändå känner att han har mycket kvar att uträtta som bandyspelare.

– Dels det och så känner jag att det fortfarande är så jäkla kul att åka ut på planen. Så länge jag känner det vill jag ju spela.

Pär Törnberg vill inte gå in på vilka klubbar han för diskussioner med. Men intresse finns från flera håll.

– Det är två-tre klubbar som känns spännande och som jag funderar på, och så har jag sagt nej till en del. Jag har inte kommit så mycket längre, säger han.

– Sedan är det ju en speciell säsong med VM som låg efter serien. Nu blev SAIK av med en spelare (Erik Säfström) efter VM, så det är väl från och med nu och tre-fyra veckor framåt som det kommer att hända grejer.

Även om Pär Törnberg inte vill gå in på vilka klubbar som jagar hans signatur så är moderklubben Edsbyn definitivt en av dem – något som sportchefen Stefan Karlsson också bekräftat tidigare.

– Edsbyn är alltid Edsbyn. Det är klart att det finns kontakt och att det är något jag funderar på, säger Pär Törnberg – som i enighet med klubben bröt gällande avtal under våren 2012.

– Det var en historia i sig och jag vill inte kommentera det något mer. Det blev som det blev, men vi skiljdes åt på ett proffsigt sätt. Vi har pratat några gånger, men det är i ett tidigt skede och inget mer än så.

Hur angeläget är det från Edsbyns sida att få hem dig?

– Det får du fråga dem om, men jag tycker att vi hade ett bra snack. Men vi måste ta det steg för steg med tanke på vad som hände förra gången, säger Pär Törnberg.

– Det var inte läge för mig att komma hem då, så jag lämnade "Byn" men hade inga hard feelings mot klubben. Och det känns det inte som att de hade heller, då hade de väl inte hört av sig till mig igen.

Klubben satsar hemvävt och vill att 90 procent av spelarna ska rekryteras lokalt – den profilen passar väl du in i?

– Jag vet inte om de ser det så, men jag kommer ju därifrån och har ett gäng säsonger där. Det är deras idé som de varit öppna med, så så kan det väl vara.

När vill du ha klarhet i framtiden?

– Så snabbt jag kan, men du vet, det är svårt. Det här (med Bollnäs) hade jag inte räknat med, så man får ta ett steg tillbaka och fundera på vad man vill nu. Det är ett tråkigt svar, men det är så det är.

Mer läsning