Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törnberg om nya rollen och säsongens första nolla: "Just nu känns det för jäkla roligt"

Bollnäs behövde en knapp halvlek för att knäcka Kalix.
En av spelarna som visade vägen – Pär Törnberg, veteranen som fick armbåga sig in i truppen som siste man.
– Att göra 5–0 i första halvlek, att hålla nollan i högsta serien, är bra. Det är verkligen inte ofta man är med om det, säger han.

Annons

Det blev många turer runt Pär Törnberg innan han till slut fick ett kontrakt med Bollnäs. Efter det har fjolårets poängkung i allsvenskan funnit sig väl tillrätta i en nygammal roll.

Pär Törnberg är tillbaka i Bollnäs efter et år i allsvenskan med Ljusdal. Och 35-åringen har funnit sig väl tillrätta i en mer defensiv roll.

– Det är ju svart eller vitt jämfört med den roll jag hade i Ljusdal. Det här är samma roll jag hade när jag kom upp i Edsbyn för 18 år sedan. Det är spännande att cirkeln liksom sluts. Och förhoppningsvis är jag bättre i den rollen nu, säger Pär Törnberg, som får fokusera sina tankar på att ligga rätt och jobba defensivt och låta spelare som Per Hellmyrs och Daniel Berlin driva det offensiva på Bollnäs mittfält.

– Det är stor skillnad i det offensiva spelet sedan jag var här senast. Vi har hög spets framåt, och det är väl därför jag har den roll jag har, och ligger och täcker. Jag får mycket cred av tränare och de jag spelar med för det jobb jag gör, och det räcker väldigt långt för mig.

Mot Kalix blev det också två poäng, säsongens första för Törnberg. Han gjorde 2–0 efter elva minuter och spelade sedan fram Patrik Nilsson till hans 4–0 efter dryga halvtimmen.

I paus stod det 5–0 och Kalix var borta ur matchen.

– Vi var flera som hade mycket boll i första halvlek, och då blir det bra. Att göra 5–0 i första halvlek, att hålla nollan i högsta serien, är bra. Det är verkligen inte ofta man är med om det, säger Pär Törnberg.

Patrik Nilsson är framme och gratulerar till säsongens första mål för Pär Törnberg.

Med 5–0 i ryggen inför den andra halvleken så gick matchen ner sig och bjöd inte på någonting – förrän Christian Mickelsson gjorde sitt tredje mål för 6–0 i 80:e minuten och Patrik Nilsson fyllde på till 7–0 fem minuter senare.

Det mest intressanta var väl egentligen att se om Patrik Aihonen i Bollnäsmålet skulle få hålla säsongens första nolla.

– Det är något vi pratar om, något som ligger till grunden för vårt spel –. att vi ska vara täta och släppa in lite mål, säger Pär Törnberg

Hur roligt är det att vara tillbaka på högsta nivå igen?

– Det känns kul att spela i elitserien, inget ont om allsvenskan, men när man varit med så här länge vill man spela de tunga matcherna. Det är för jäkla roligt just nu, vi känns väldigt homogent som lag

Bollnäs GIF, Kalix Bandy

Matchfakta

Bollnäs–Kalix 7–0 (5–0)

Mål: 1–0 (8) Tobias Björklund, hörna, 2–0 (11) Pär Törnberg, 3–0 (25) Christian Mickelsson, 4–0 (32) Patrik Nilsson, 5–0 (37) Christian Mickelsson, hörna, 6–0 (80) Christian Mickelsson, 7–0 (86) Patrik Nilsson.

Hörnor: 8–9.

Utvisningar: Bollnäs -, Kalix 1x10.

Domare: Tomas Behlander

Publik: 1 223.

Mer läsning