Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törnberg trivs i hetluften

/
  • Pär Törnberg och Bollnäs har hittat bästa formen lagom till slutspelet.

Bollnäs har lyckats vrida upp lågan lagom till slutspelet.
Pär Törnberg trivs i den hetluften.
– Då går det att skruva upp det lilla extra som krävs, säger den 34-årige mittfältaren som satte sigill på hemmasegern mot Västerås.

Annons

Senast Pär Törnberg fick fixa nätrassel var den 19 november, i kryssmatchen (6–6) borta mot Villa.

Då med ett ledningsmål i tionde minuten. På en hörna – såklart.

Följ vår liverapportering från matchen här, live från 18.45!

Törnbergs samtliga fem mål i grundserien kom på hörna.

Och i tisdagens så viktiga andra kvartsfinal mot Västerås var det äntligen dags igen – på en hörna i 90:e minuten.

– Det var Per Hellmyrs som tog skottet och jag lyckades få in returen. Det var väl inget vidare skott, men det gick ju in, berättar "Pärtan" Törnberg om målet som gav slutresultatet 5–3.

Dessutom ett typiskt och lagom hårt skott från "Pärtbössan" som slank in, och säkert sved lite extra för burjätten Andreas Bergwall.

Många minns ju fortfarande det där, lagom hårda men välriktade, skottet när Törnberg avgjorde sin första SM-final för Edsbyn i förlängningen 2007.

– Det var ju en pojkdröm som slog in, såklart. Och jag blir ofta påmind om det, och det blir säkert Bergwall också. Så det känns kanske lite extra, säger Törnberg, som därmed ökade säsongen körd till sex mål.

– Hmm, tja, det är kanske lite magert. Särskilt som jag har skapat ovanligt många lägen för mig själv den här säsongen. Men när bollarna inte går in så sätter det sig i skallen, och så börjar man göra grejer man inte känner igen.

Men i sin betydligt viktigare roll som bollförare går det däremot att känna igen en Pär Törnberg i bästa form just nu.

– Jo, jag känner mig jäkligt pigg i både kroppen och huvudet. Men det har också hänt något med hela laget. Efter en tung avslutning i elitserien så slöt vi leden, och funderade över vad som verkligen var viktigt. Nu har vi lyckats vrida upp lågan och hitta kraften i gruppen, skruvat till rätt saker, säger "Pärtan" – som ser en given nyckel till slutspelsformen.

– Defensiven! Nu håller vi ihop det och är noggranna i allt vi gör. Det är klyschor som är lätta att säga, men det ska göras också.

I tisdags gjorde Bollnäs ett gediget jobb med starkt hemmastöd från "den tolfte spelaren" på läktaren.

– Nu var det tryck igen på Åsen, och det är så kul och så viktigt för oss. Det finns så mycket kraft att hämta där, och publiken kan verkligen lyfta laget. Hoppas det blir lika bra på lördag, säger Pär Törnberg.

Men först gäller torsdagens nyckelmatch i ABB Arena Syd, där Bollnäs var så nära redan i den första kvartsfinalen.

– Det är nytt läge, med en skön känsla i gruppen och allt att vinna. Vi blev ju valda, det spelar en viss roll, men har nu lagt över all press på Västerås.

Mer läsning