Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränarduon klar i Vetlanda – förre guldhjälten återförenas med Claesson

Vetlandas assisterande tränare Sergej In-Fa-Lin blev klar för Sandviken för tre veckor sedan. Nu är hans ersättare klar. Vid sin sida får huvudtränaren Jonas Claesson förre Vetlanda-hjälten Patrick "Putte" Johansson.

Annons

Jonas Claesson (bilden) assisteras av Patrick

Den 23 mars blev det klart med Magnus Brodén och Sergej In-Fa-Lin som tränarpar i Sandviken efter Anders Jakobsson och Thony Lindquist.

Sedan dess har platsen som assisterande tränare i Vetlanda varit vakant. Nu är det klart att det blir Patrick "Putte" Johansson som blir Jonas Claessons högra hand i stället för Sergej In-Fa-Lin. På torsdagskvällen presenterades värvningen.

Patrick "Putte" Johansson kommer närmast från ett tränaruppdrag i allsvenska Nässjö. Som aktiv var den forne anfallaren med och vann Vetlandas första SM-guld i historien 1986. Samma år utsågs han till Årets man i svensk bandy.

Nu återförenas 52-åringen med Jonas Claesson i moderklubben.

– Känner väl att jag vill vara med och satsa ordentligt och hoppas att jag kan bidra och stötta Jonas och laget. Kul att vara med i den fasen som klubben är i. Det är inspirerande både för mig och förhoppningsvis även för spelarna, säger Patrick "Putte" Johansson till Vetlanda-Posten.

– Den strukturen på laget som var då är väldigt lik den som är i dag. Resan fram till guldet 1986 var fantastisk.

Enligt Vetlandas hemsida gjorde Patrick "Putte" Johansson 303 mål på 285 matcher i klubben.

1987 och 1993 vann han VM-guld med Sverige.

Mer läsning