Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränare Rexin om nyckelspelarens skada: "Det vill vi inte säga"

/
  • Fredrik Rexin fick klara sig utan nyckelspelaren Jonas Nygren i derbyt mot Bollnäs.

Broberg fick spela hälsingederbyt utan nyckelspelaren Jonas Nygren.
Efter förlusten mot Bollnäs mörkar man vad det handlar om för skada.
– Det vill jag inte säga, säger tränaren Fredrik Rexin.

Annons

Till hälsingederbyt mot Bollnäs saknade Broberg en av sina absolut bärande komponenter – karaktärsspelaren och mittfältaren Jonas Nygren. Bekräftas kan att skadan kom i bortamatchen mot Vänersborg. Men i övrigt så tiger man från Brobergshåll.

– Det vill jag inte säga. Vi gjorde det med Vadim (Arkhipin) förut, och det gör vi inte om, säger Fredrik Rexin.

Hur länge blir han borta då?

– Vet inte. Men vi hade en spelare som spelade på sprutor i dag också...

Nog saknades en sådan som Jonas Nygren i matchen. Efter en jämn första halvlek, där Bollnäs gick till vila med en 2–1-ledning, så tappade Broberg det helt i början på andra. En hel radda individuella grodor ställde till så att Bollnäs gjorde både 1–3 och 1–4 – och det formstarka bortalaget ledde som mest med 7–1 innan Broberg kunde göra två tröstmål på slutet.

– Jag sa till grabbarna att Bollnäs inte är så betydligt bättre än oss i första, utan att det är vi som liksom ger dem tre-fyra mål. Det var precis samma sak i Vänersborg då vi bjöd dem på flera mål efter individuella misstag. Vi har inte råd med det där, och jag vet inte varför de kommer nu, säger Fredrik Rexin.

LÄS MER: Hemmapubliken hade lämnat när Söderberg gjorde sitt 30:e mål

Tidigare under säsongen när Broberg var nere i källaren och förlorade fyra raka matcher var det annat som spelade in, menar Fredrik Rexin.

– Då var det kollektivt, säger han.

Vad kan du göra som ledare?

– Ja... Påminna mer om vad vi ska göra. Jag ska inte prata om individuell skicklighet, för jag vet att de (spelarna) har det i sig.

Broberg har nu Gripen hemma, VSK borta och Sirius hemma i de tre kommande omgångarna. Broberg har tre poäng upp till en slutspelsplats och dessutom en rejält sargad målskillnad som säger minus 15.

Fyra poäng från de tre kommande, annars flyger slutspelet i väg?

– Vi har fem hemmamatcher och tre bortamatcher kvar, och vi måste komma upp i 26–27 poäng, så är det. Ju färre matcher det blir kvar desto mer tryck blir det. Men vi känner inte den här måstekänslan ännu, men å andra sidan vet vi ju om tabelläget, säger Fredrik Rexin.

LÄS MER: Här är elitserietabellen

Mer läsning