Måndag 22 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränare Rexin om pressen och Brobergs utsatta läge: "Inte bilderna man målat upp innan säsongen"

Broberg är nere för räkning och en slutspelsplats känns allt mer avlägsen.
Vid sidan av planen står tränaren Fredrik Rexin – pressad och stressad att omedelbart hitta en lösning.
Eller?
– Nej, någon press utifrån känner jag inte, men det är klart att man vill prestera inför supportrarna, säger elitseriens yngsta tränare.

Annons

Inför elitserien var det mycket prat om Fredrik Rexins ålder. Skulle 28-åringen palla för trycket? Var han verkligen redo att leda ett elitserielag och ta över efter klubbikonen Svenne Olsson?

Nu, med sex omgångar kvar av elitserien, är Broberg upptryckt mot väggen. Och det enda sättet att ta sig ur knipan är att börja vinna bandymatcher igen.

Ett bra läge att göra det är hemma mot Sirius på fredagskvällen. Därefter väntar matcher mot Kalix och Kungälv – tre raka matcher som bör ge sex poäng om det ska bli något slutspel för Broberg den här säsongen.

– Så är det ju. Det är inget att hymla om, säger Fredrik Rexin och fortsätter.

– Det är klyschor, men vi måste bara titta på nästa match och foka på den. Vi har satt oss i ett dåligt läge, även rent målskillnadsmässigt. Men det är fortfarande nästa match som gäller, och chansen finns ju fortfarande.

Läs mer: Krönika: Nu krävs det en segersvit för Broberg

Men någon större press att börja leverera känner han inte. I alla fall inte utifrån.

– Pressad känner jag mig inte, men det är klart att det inte är vad man hade tänkt sig och att det inte är dom bilderna som man hade målat upp inför säsongen. Men det är bara att gilla läget, det är i motgång som man utvecklas som mest. Någon press utifrån känner jag inte, men det är klart att man vill prestera inför supportrarna, säger han.

Inte blev läget bättre efter onsdagens storförlust med 0–9 mot Västerås. Efter matchen samlades laget i omklädningsrummet för att ventilera bottennappet i ABB Arena.

Läs mer: Broberg klappade igenom mot Västerås: "Det går inte att snacka bort"

– Jag kände efter matchen att hela gruppen skulle få säga sitt, så att vi har en samstämmig bild av det som hände. Vi satte oss en kvart efter matchen och alla fick säga vad man tycker och tänker. När det är så pass tätt schema har man inte tid att grubbla, så vi pratade ifrån oss matchen direkt, säger Fredrik Rexin.

Brobergs kanske största problem den här säsongen har varit att prestationen dippar rejält i matcherna. När svackorna väl kommer är dessa ofta avgrundsdjupa.

Första halvlek mot Vänersborg slutade med underläge 0–7, bortamötet mot samma lag inleddes med fyra raka bollar bakåt och mot Västerås släppte man in fem kassar på första halvlekens sista kvart.

Läs mer: "Slutspelsdrömmen får sig en ordentlig törn"

– Vi börjar ju bra i går (läs onsdags) och gör det vi har sagt. Men när vi har släppt in ett eller två snabba så går vi ifrån det som vi har sagt att vi ska göra, vi tar egna initiativ och frångår det vi har kommit överens om. Det blir fel, och vi har tagit upp det flera gånger. Men hade man vetat exakt vad det beror på så hade vi löst det.

Vad krävs nu, för att ni ska kunna vända detta?

– Först och främst måste vi sätta deffen, Broberg är erkänt starka där. Grunderna har vi, men när vi har släppt in ett eller två faller vi ner totalt. Det är viktigt att ha ett större bollinnehav mot de lite sämre lagen, för det blir jobbigt att bara försvara hela tiden.

Inför matchen mot Sirius är det frågetecken för Jonas Nygren och Eetu Peuhkuri, som båda tvingades bryta mot Västerås.

– Nygren ser inte jätteljust ut. Eetu ska träffa en läkare i dag (läs torsdag), han har ett knä som spökar. Det är också frågetecken för Filip (Skoglund), som ligger sjuk.

Mer läsning