Tisdag 23 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre guldhjältar förlänger med Västerås SK - och så här är läget med övriga spelare

Drömmål i SM-finalen och fem (!) mål i avgörande semifinalen. Här är VSK Bandysglädjebesked - backen Patrik Sjöström förlänger sitt kontrakt. -Jag har köpt hus, väntar barn med min sambo och trivs jättebra här, sägerSjöström.

Annons

Patrik Sjöström räknar med få mil i löparspåret men desto mer på cykeln.

Backen Patrik Sjöström, med ett av Bandysveriges hårdasteskott, var en av Västerås bästa spelare gångna säsongen. Han har haft ett utgående kontrakt. Men nu förlänger han med ett år.

Hur har du resonerat?

- Det enda som jag kanske funderade lite på var väl om jag skulle få något bud från någon rysk klubb. Då hade det varit intressant, säger Sjöström.

- Samtidigt har jag och min sambo köpt kåk här i Västerås och väntar barn i maj. Jag känner att jag gärna är hemma då. Det händer så mycket kul här just nu med VSK och allting annat runt omkring som jag inte vill missa.

Är Ryssland aktuellt nästa säsong?

- Det är absolut aktuellt i framtiden. Men det måste jag komma fram tilltillsammans med tjejen. Det vore kul att göra någon säsong i Ryssland och detgår ju att tjäna lite mer pengar där också.

För drygt tre veckor sedan vann Västerås sitt andra raka SM-guld. VSK slogVilla Lidköping med 5-2 och Sjöström satte ett praktskott i krysset. I den avgörande semifinalen mot Sandviken gjorde han otroligt nog fem av åtta mål - på straff och hörna.

- Jag hade ju spelat två finaler utan mål och kände kanske att det vore extra kul i den här finalen. Jag kände mig i väldigt bra form, säger Sjöström.

Hur skiljde sig detta SM-guld mot fjolårets?

- Förra året var det jäkligt kul att vinna SM-guld. Den här säsongen kändes detsom att man hade koll på hur vägen såg ut för att ta sig dit. Jag kände faktiskt ångest över risken att få stryk för att jag mindes hur kul det var att vinna guld förra året. Så det var kanske lite mer lättnad den här gången. En otroligt skön känsla.

Hur ska ni toppa det sportsligt nästa säsong?

- Jag vet inte, men det ser ut som att många blir kvar och vi ska så kart försöka spetsa till detaljer ytterligare. Men just nu tänker jag mest på att göra en bra försäsong. Jag kommer att köra ungefär som tidigare år, men jag springer lite mindre för varje år. Jag är ganska tung i kroppen och det är mer skonsamt för knän och fotleder att cykla och köra inlines än att springa. Det kommer nog att bli en hel del innebandy med lagetockså, säger Sjöström.

Kontraktsläget i Västerås SK

Här kommenterar klubbchefen Michael Campese de mest aktuellakontraktsfrågorna i VSK just nu.

Anders Bruun - utgående kontrakt.

Campese: "Vi för ett bra samtal. Vår förhoppning är att han kommer att vara kvar. Men han har förtjänat lite betänktetid. Det är inte aktuellt för honom att spela för en annan svensk klubb. Men det finns ett litet intresse från Ryssland som han ska få känna av innan han fattar ett beslut".

Janne Rintala - har förlängt med ett år.

Campese: "Janne har ett år kvar på sin utbildning här i Västerås och sedan får vi se vad han vill göra efter den. Han har enorm kapacitet och det ska bli kul att se honom i VSK även nästa säsong.Aksel Ekblom - utgående kontrakt.

Campese: "Ska man hårdra det är han för bra för att spela så lite som han gjorde senaste säsongen. Vi älskar Aksel och han är väldigt mycket VSK. Vi har ett bra och öppet snack och vill det som är bäst för Aksel. Därför kommer vi inte att ha bråttom".

Andreas Bergwall - har förlängt med 1+1 år.

Campese: "Han säger fortfarande att bandy är det roligaste han vet och i hans fall är det absolut ingen fråga om motivation. Det handlar om att kroppen ska hålla och det verkar den göra".

Mer läsning