Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre mål av Löfblad – men SAIK föll ändå knappt mot Västerås

Michelle Löfblad gjorde tre mål – men det räckte ändå inte till för SAIK borta mot Västerås.
VSK vann med knappa 5–4 sedan Malin Persson avgjort med sitt fjärde mål i matchen.

Annons

Michelle Löfblad, tremålsskytt mot Västerås.

SAIK var inte med i början på matchen och låg under med 2–0 efter fem minuter, men hämtade sig och Michelle Löfblad, i vanlig ordning ett hot från distans och på fasta situationer, såg till att SAIK vände till en 4–3-ledning i början på andra halvlek.

Då hade Löfblad gjort ett mål på straff, ett på frislag och ett mål på skott utifrån. Det var bara det att VSK:s Malin Persson var ännu värre.

Persson gjorde 4–4 och 5–4 och såg till att favorittippade Västerås ändå kunde hålla undan.

– Vi krigade på bra och kunde lika gärna vunnit. Västerås har väl gått och ut och sagt att de ska vinna i år så vi tog ner dom på jorden lite grann i alla fall, säger Michelle Löfblad.

SAIK:s fjärde mål gjordes av nya ryskan Elena Goremykina som tillsammans med Olga Bogdanova är väldigt viktig för SAIK:s offensiva spel.

– Elena är mer teknisk och trollar med klubban, men Olga bara kör – både framåt och bakåt. Hon är som en maskin, säger Löfblad om sina nya lagkamrater.

SAIK har ytterligare två bortamatcher nästa helg, två gånger om mot Nässjö/Tranås, innan man äntligen får hemmadebutera mot Söråker 29 november.

Västerås–SAIK 5–4 (3–2)

Målen: 1–0 (3) Linda Lohiniva, 2–0 (6) Malin Persson, 2–1 (8) Michelle Löfblad (straff), 3–1 (14) Malin Persson, 3–2 (28) Elena Goremykina, 3–3 (49) Michelle Löfblad, 3–4 (54) Michelle Löfblad, 4–4 (58) Malin Persson, 5–4 (62) Malin Persson.

Publik: 124.

Mer läsning